Beyoncé heeft een nieuw album uit

Gepubliceerd op 24 April 2016 door ELLE België
Beyoncé heeft een nieuw album uitLOS ANGELES, CA - FEBRUARY 10: Singer Beyonce attends the 55th Annual GRAMMY Awards at STAPLES Center on February 10, 2013 in Los Angeles, California. (Photo by Christopher Polk/Getty Images for NARAS)

Queen B did it again! Zaterdagnacht lanceerde ze haar nieuwe album 'Lemonade'. 

Beyoncé heeft weer voor een verrassing van formaat gezorgd en lanceerde zaterdagnacht een volledig nieuw album. 'Lemonade' werd in een één uur durende special op de Amerikaanse zender HBO gelanceerd. Het programma was een compilatie van muziekvideo's, zelfgemaakte beelden achter de schermen en poëzie.

In haar teksten heeft ze voor het eerst over haar huwelijksproblemen met rapper Jay Z. De zangeres maakt duidelijk dat ze zich verzoend heeft met haar echtgenoot en dat ze zal blijven vechten voor haar relatie. Er gaan namelijk al lang geruchten de ronde dat Jay Z haar bedrogen zou hebben...

beyonce-lemonade-2

Beyoncé ft. The Weeknd 

Voor het album riep Beyoncé de hulp in van zowat de halve muziekwereld. Niemand minder dan Jack White (op het nummer 'Don't Hurt Yourself'), The Weeknd (op '6 Inch'), James Blake (op 'Forward') en Kendrick Lamar (op 'Freedom') werkten eraan mee.

'Lemonade' is de zesde plaat van Beyoncé en is de opvolger van het titelloze 'Beyoncé' uit 2013. Op het album staan 12 nummers, waaronder 'Formation' dat in februari al losgelaten werd op de wereld.

Voorlopig is de plaat enkel te beluisteren via Tidal, het streamingsplatform van Beyoncé's wederhelft Jay Z. Op zondag 31 juli brengt ze haar The Formation World Tour naar het Koning Boudewijnstadion in Brussel.

(Sarah Van Damme)