Met deze app shop je rechtstreeks wat je op TV ziet

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
Met deze app shop je rechtstreeks wat je op TV ziet

Ein-de-lijk, we hoeven niet langer hopeloos op zoek te gaan naar dat mooie rode kleedje dat Femke van Thuis aanhad, of die originele theepot van Rosa. Ontdek Spott: de app waarmee je objecten op die op televisie verschijnen onmiddellijk kan shoppen! 

Spott is een nieuwe revolutionaire app van Belgische bodem, waarmee we vanaf vandaag onmiddellijk kunnen aankopen wat we zien op de televisiezenders VRT en VTM. Dankzij een nieuwe technologie kan de app namelijk objecten op TV herkennen en ze direct linken aan de bijhorende webshop.

Spott_002

Hoe werkt het?

Op basis van het geluid herkent Spott naar welk programma je kijkt. Vervolgens verschijnen er rode bollen op je smartphone die aangeven welke producten je online kan kopen, van welk merk ze zijn en hoeveel ze kosten. Daarna word je doorverwezen naar de webshop van het product. Super eenvoudig!

Michel De Wachter & Jonas De Cooman
Michel De Wachter & Jonas De Cooman

Spott is een initiatief van Jonas De Cooman en Michel De Wachter, de oprichters van het Belgische bedrijf Appiness dat onderzoek doet naar nieuwe en innovatieve digitale technologieën om TV écht interactief en persoonlijk te maken.

De app is nu al beschikbaar voor Iphone, en vanaf 16 mei ook voor Android.

(Stagiaire Laura Vermeire)