Weekendtip: de Game Changers expo

Geüpdatet op 28 April 2016 door ELLE België
Weekendtip: de Game Changers expo

De Japanse kledingretailer UNIQLO verrast bezoekers elke eerste zondag van de maand gratis toegang tot de Game Changers expositie in het ModeMuseum in Antwerpen. Joepie!

De samenwerking tussen UNIQLO en het MoMu werd geïnspireerd op 'Free Friday Night', een collaboratie tussen de Japanse retailer en het MoMa in New York. Sinds de intrede in de Belgische markt in oktober is UNIQLO constant op zoek naar lokale initiatieven om de band met Antwerpen te versterken. Met de UNIQLO MoMu Sundays hoopt de kledingketen dan ook om kunst en cultuur toegankelijker te maken voor iedereen.

©MoMu Antwerp / Stany Dederen
©MoMu Antwerp / Stany Dederen

De expo 'Game Changers - Het 20e-eeuwse silhouet heruitgevonden' bekijkt het grensverleggende werk van modeontwerper Cristóbal Balenciaga en andere pioniers van de 20e eeuw (Paul Poiret, Madeleine Vionnet, Coco Chanel, Ann Demeulemeester, Maison Martin Margiela...) die zorgden voor een alternatief voor het heersende zandlopersilhouet en zorgden voor het ontstaan van een nieuw silhouet waarbij het lichaam meer bewegingsruimte kreeg.

©MoMu Antwerpen / Stany Dederen
©MoMu Antwerpen / Stany Dederen

De UNIQLO MoMu Sundays vallen samen met de Antwerpse winkelzondagen op 01/05, 05/06, 03/07 en 07/08.

Extra leuk: elke bezoeker van de expo kan met het entreeticket binnen één week na het museumbezoek een gratis AIRism t-shirt afhalen in de UNIQLO winkel in Antwerpen en Wijnegem.

(Stagiaire Laura Vermeire)