Er komt een emoji film aan

Geüpdatet op 15 Februari 2019 door Isabelle Vander Heyde
Er komt een emoji film aan

Je favoriete uitdrukkingen zijn bij deze zo geliefd dat ze hun eigen film krijgen! 

Emoji, oftewel "van oorsprong Japanse ideogrammen die gebruikt worden in elektronische berichten" -welbedankt, Wikipedia- werden de laatste jaren net zo populair als de Kardashians en Instagram. De welbekende gelaatsuitdrukkingen kregen er om de haverklap expressieve vrienden bij en ondergingen meer dan eens een stervriendelijke make-over (remember de Kimoji en Zoomoji?). Volgende stap in hun queeste naar volledige world domination: een eigen film!

Sony Pictures kondigde vorige zomer reeds plannen voor The Emoji Movie aan, vandaag krijgen we meer details over het plot: in je telefoon bestaat er een geheime wereld, de Emoji Valley, waarin Lachend Gezichtje, Sceptisch Gezichtje, Ziek Gezichtje en co in harmonie samenleven en -werken. Door een technisch defect worden ze plots verschillende werelden in gekatapulteerd. Zo komen ze in de echte-mensen-wereld terecht, maar ook in de fantasierijke universums van verschillende apps. Welke apps dat worden, blijft vooralsnog geheim -en hangt ook af van de vet betaalde deals die bedrijven als Instagram, Facebook en co bereid zijn te sluiten voor wat visibiliteit in de film.

Welk resultaat dit zal opleveren? Geen flauw idee, het project is op z'n minst gezegd interessant te noemen... Wordt vervolgd!

Ondertussen is het goed je basis emoji kennis op te frissen: ontdek hier de tien die je waarschijnlijk al die tijd fout gebruikte!