Weekendtip: bezoek de Affordable Art Fair in Brussel van 7 tem 11 februari

Gepubliceerd op 18 januari 2024 door ELLE Partner
Weekendtip: bezoek de Affordable Art Fair in Brussel van 7 tem 11 februari Jules Wittock

Op zoek naar leuke en inspirerende activiteit? Blokkeer 7 tot 11 februari in je agenda, want de 15e jubileumeditie van de Affordable Art Fair strijkt neer in de prachtige hallen van Tour & Taxis. Met een jaarlijkse parade van 15.000 tot 20.000 kunstliefhebbers is dit evenement een vaste highlight op de culturele en sociale radar.

Opgericht in 1999 door de visionaire Will Ramsay, heeft de Affordable Art Fair nu wereldwijd voet aan de grond in maar liefst 14 steden. Het recept voor succes? Duizenden kunstwerken van talentvolle kunstenaars gepresenteerd onder het motto: "ontdek het plezier van het verzamelen van kunst". Een relaxte vibe, een hippe setting, en een divers kunstmix voor startende verzamelaars en ervaren kunstfanaten maken deze beurs een absolute must. Met meer dan 20.000 bezoekende kunstliefhebbers tijdens de laatste editie, waarbij er meer dan 2.000 kunstwerken verkocht werden, met een totaalbedrag van 3 miljoen euro. En guess what? De verwachtingen voor februari 2024 zijn hooggespannen. Benieuwd naar wat je allemaal kan verwachten?

Coole kunst, betaalbare prijzen

© Affordable Art Fair

Dompel jezelf onder in een wereld van creativiteit met meer dan 85 Belgische en internationale galeries, waaronder hotspots als ART-Gallery.be, Winwood Gallery, Private Walls Gallery, en Frock Gallery. Van schilderijen tot prints, sculpturen tot textielwerk, de line-up is een kunstzinnige trip. Verwacht meesterwerken van namen als Alessandro Gerull, Olivier Lannaud, Philippine Henry de Frahan, Isaac Cordal, Laurence Sallé Bayon de Noyer, Isabel Ritter, Oli-B, José Luis Cena, en nog veel meer. Geen artistieke mysterieën hier, trouwens. Alle tentoongestelde werken zijn van levende kunstenaars, en de prijzen zijn netjes uitgestald. Het leuke extraatje? je kan je favoriete kunstwerk meteen mee naar huis nemen dankzij de 'Wrapping Station' waar je je verse aanwinst veilig kan laten inpakken. Hoe handig is dat?

Unieke werken en installaties

© Affordable Art Fair - Tomislav Topic

Deze editie wordt extra uniek met kleurrijke installaties boven de ingang van kunstenaar Tomislav Topic, splinternieuwe creaties van de Nederlandse kunstenaar Malou Cohen, een indrukwekkende mural van Lindert Steegen, en een betoverende installatie van Jules Wittock. Let vooral op het abstracte kunstwerk 'Inandout #1' van Daniel Engelberg, dat de hoofdrol speelt in de campagne. Kleur, vorm, en de illusie van diepte zorgen ervoor dat dit kunstwerk de ster van de show wordt op de stand van Gallery Ritter in februari.

Dit alles en nog veel meer kan je beleven op de Affordable Art Fair Brussels. Kortom, de Affordable Art Fair Brussels 2024 is dé place to be voor een boeiende imersie in de wereld van toegankelijke kunst. Of je nu een newbie bent in de kunstwereld of een doorgewinterde verzamelaar, hier krijg je de kans om unieke werken te ontdekken én mee naar huis te nemen.

Meer info en tickets hier.

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met de Affordable Art Fair.

Lees ook:
Maak kans op één van onze 5 duotickets voor de Affordable Art Fair in Brussel
Mama Shelter Luxemburg: de kunst van gastvrijheid heruitgevonden
Daarom mag je de tentoonstelling « Porsche, driven by dreams » niet missen