Expo Game Changers: de evolutie van ons silhouet

Geüpdatet op 1 April 2016 door Isabelle Vander Heyde
Expo Game Changers: de evolutie van ons silhouet

Ooit afgevraagd wat modejournalisten in godsnaam bedoelen wanneer ze het over "architecturale volumes" hebben? Game Changers, de nieuwste expo van het Antwerpse Modemuseum, zoomt in op de evolutie van het vrouwelijke silhouet in modeland -van strak ingesnoerde zandlopers tot bovenvermelde volumes. 

Centraal in de tentoonstelling staat het werk van Cristobal Balenciaga, een cruciale figuur in die evolutie. Hij vormde de overgang tussen Edwardiaanse anti-korset pioniers als Coco Chanel en Paul Poiret enerzijds en de Belgisch-Japanse stijlinvasie met hun volumineuze ontwerpen in de jaren tachtig en negentig anderzijds. Hun gezamenlijke werk maakte in de loop van de eeuw ruimte voor nieuwe vormen en lichaamscontouren en gaf een nieuwe invulling aan het concept "mode".

De expo verenigt 100 unieke couture en prêt-à-porter silhouetten van o.a. Cristóbal Balenciaga, Paul Poiret, Madeleine Vionnet, Gabrielle Chanel, maar ook Issey Miyake, Ann Demeulemeester, Comme des Garçons, Yohji Yamamoto, Maison Martin Margiela. Een must!