Waarom Jane Birkin dan toch voor Saint Laurent is gezwicht

Gepubliceerd op 31 Maart 2016 door Isabelle Vander Heyde
Waarom Jane Birkin dan toch voor Saint Laurent is gezwicht

Je weet dat je over een goede dosis fashion credibility beschikt wanneer 's werelds best verkopende handtas naar jou is vernoemd. Weinig verwonderlijk dus dat Jane Birkin ondanks haar 69 lentes moeiteloos een topcampagne weet te versieren: Saint Laurent x Jane Birkin is een feit! 

Het Franse stijlicoon inspireert de modewereld al sinds de prille jaren zestig, maar was tot nu toe bijzonder karig op projecten met grote modehuizen. Er is natuurlijk de iconische handtas (al deinsde ze er vorig jaar niet voor terug om "haar" Birkin Bag in een mediageniek relletje zwart te maken), maar buiten discrete campagnes voor Lee Cooper en La Redoute (naast dochter Lou Doillon) staan er bitter weinig  samenwerkingen op haar modieuze CV.

Waarom ze dan wél voor Saint Laurent is gezwicht? De beelden, gemaakt door Hedi Slimane in eigen persoon, kaderen in het Music Project van het huis -een soort permanente campagne die de afzonderlijke seizoenen overstijgt en eerder bedoeld is om muzikale iconen te huldigen. Eerder mochten Daft Punk, Courtney Love, Joni Mitchell en Marilyn Manson opdraven, een verzameling grote namen die Birkin uiteindelijk over de streep trok.

Jane Birkin Saint Laurent 1

Jane Birkin Saint Laurent 2