Poll: voor of tegen het nieuwe Instagram beleid?

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
Poll: voor of tegen het nieuwe Instagram beleid?

Instagram gaat Facebook en Twitter achterna: posts zullen niet meer in chronologische volgorde verschijnen, maar wel volgens populariteit. 

De komende maanden zal Instagram er dus meer als Facebook gaan uitzien en wij weten niet echt of we daar heel blij om zijn. Via een nieuw algoritme zullen de foto's en video's in je feed niet meer in chronologische volgorde verschijnen, maar wel op basis van jouw interesses én -horror- het aantal likes dat je verzamelde.

Als je favoriete band bijvoorbeeld een video post, zal dat het eerste zijn dat 's morgens in jouw overzicht verschijnt, ongeacht het aantal accounts die jij volgt. Of wanneer je beste vriendin een foto uploadt van haar hond, zal je die vanaf nu ook nooit meer missen. Tot zover geen drama, maar omgekeerd geldt het ook: op je eigen profiel zullen eerst je meest gelikede plaatjes verschijnen en dan pas de zogezegde afdankertjes -bye bye blijde aankondigingen en gezellige random posts. Ondertussen doen al verschillende petities de ronde om deze verandering tegen te gaan.

Wat denk jij? Een goede evolutie of niet?