Dit zijn alle looks van de H&M Conscious Exclusive collectie

Gepubliceerd op 18 Maart 2016 door ELLE België
Dit zijn alle looks van de H&M Conscious Exclusive collectie

Dit is'm dan: de langverwachte Conscious Exclusive-lijn van H&M!

In 2011 lanceerde H&M voor het eerst de Conscious Collection als een reactie op het duurzaamheidsvraagstuk binnen de modewereld. In deze collectie wordt gebruik gemaakt van duurzame materialen zoals gerecycled polyester en biologisch kantoen.

De Conscious Exclusive collecties zijn een manier om te tonen dat high fashion ook duurzaam kan zijn. Het Zweedse modelabel wil innovaties voorstellen, grenzen verleggen en testen welke duurzame materialen kwalitatief genoeg zijn om in de winkelrekken te hangen.

hm

Dit jaar liet de designers zich inspireren op het archief van het Musée des Arts Décoratifs. De ambassadrice van de nieuwe lijn is Julia Restoin Roitfeld, een Française met een casual stijl en een hart voor duurzaamheid. De lancering van de collectie loopt ook samen met de opening van de Fashion Forward expo in het museum en is vanaf 7 april te bewonderen in Parijs.

Maak hieronder alvast je verlanglijst op! Vanaf 7 april hangen deze high end, duurzame doch betaalbare items in één van de 180 winkels van je favoriete Zweedse modeketen. Aftellen maar!

MEER WETEN? ONTDEK HIER ACHT DUURZAME STOFFEN OM NU METEEN IN TE INVESTEREN! 

(stagiaire Sarah Van Damme)