4 plus-size male models om in de gaten te houden

Gepubliceerd op 7 April 2016 door ELLE België
4 plus-size male models om in de gaten te houden

Er zijn grote veranderingen op til in de mode-industrie. Het eerste mannelijke plus-size model haalt een contract binnen bij IMG Models.

Zara kwam met een genderloze lijn, Ashley Graham schitterde als plus-size model op de cover van Sports Illustrated Switsuit Issue en ook transgenders debuteren op de catwalk. De mode-industrie is drastisch aan het veranderen en dit kunnen wij alleen maar toejuichen. Echter, één ding ontbrak in de zoektocht naar een democratisch modesysteem: plus-size mannenmodellen. Tot nu.

Zach Miko mag dan wel het eerste "officiële" plus-size model zijn die een contract wist te versieren, er drie andere mannen die weldra in zijn voetsporen zullen treden.

1/

#1: Zach Miko

zach-miko-2

De 26- jarige Zach Miko is een grote naam in het plus size wereldje. Hij is namelijk het eerste model dat een contract wist te strikken bij IMG Models, een van de meest gerenommeerde modellenbureaus ter wereld. Zach had absoluut geen ambities om model te worden, sterker nog: hij streefde een carrière als zanger en comedian na. Als bij toeval kwam de Amerikaanse winkelketen Target bij hem terecht om model te staan voor een campagne van plus size kledij, een job die hij enkel aannam om zijn huur te betalen.

Nu zijn we een jaar verder en is Zach bekend over heel Amerika. Van deze grote man (letterlijk: met zijn 1 meter 98) zullen we in de toekomst vast nog horen.

2/

#2: Matthew Simko

CT-3

Simko is een 'men's style expert' uit Boston en is editor bij Chubstr, een platform waar stijlvolle mannen met een maatje meer inspiratie kunnen opdoen en stijladvies vinden. "We schrijven artikels, interviewen celebrities en mode-iconen en organiseren fotoshoots",  aldus oprichter Bruce Sturgell.

Matthew Simko is vaak het gezicht van de website en deed inmiddels al fotoshoots voor het Amerikaanse kledinglabel Costello Tagliapietra.

3/

#3: Josh Ostrovsky (aka The Fat Jewish)

BROOKLYN, NY - AUGUST 10: Fat Jew performs during the Mad Decent Party at Williamsburg Park on August 10, 2013 in Brooklyn, New York. (Photo by Ilya S. Savenok/Getty Images)

Josh is - met zijn 8 miljoen Instagramvolgers - een grote naam aan de andere kant van de oceaan. Vorig jaar werd hij door de New York Post uitgeroepen tot 'model van het moment'. Naast modellenwerk bij One Management, houdt hij zich bezig met de productie van zijn eigen witte wijn (White Girl Rosé) en de publicatie van zijn boek (Money, Pizza, Respect).

Aan The Hollywood Reporter vertelde hij hoe hij werd ontdekt als model: "Ik lag op een handdoek op een parkeerplaats te zonnen in een tweedehands Versacespeedo van eBay toen iemand me aansprak." Classy.

Even een slecht dag? Neem dan een kijkje op zijn Instagram-account. Hi-la-risch.

4/

#4: Claus Fleissner

claus-fleissner-plus-size-male-model-formgefühl

De naam zegt ons misschien niks, maar in Duitsland is hij een van de leading plus-size male models. Hij werd per toeval ontdekt en had nooit de ambitie om model te worden. "Ik ben altijd al met mode bezig geweest en tot mijn verbazing werd ik uitgenodigd op een casting (met alleen vrouwen) voor de Plus-Size Fashion Days in Hamburg. Ik werd na de show direct gescout door Schulze. Twee weken na mijn 'ontdekking' mocht ik al als model aan de slag" zegt hij in een interview met The Independent.

(stagiaire Sarah Van Damme)