Dit is de nieuwe Kayla Itsines

Gepubliceerd op 16 Maart 2016 door ELLE België
Dit is de nieuwe Kayla Itsines

Op haar 12 jaar (!) behaalde ze met glans haar yogacertificaat. Dit maakt van Jaysea Devoe de jongste instructrice van de Verenigde Staten.

De blondine is inmiddels 14 jaar en heeft het allemaal voor mekaar: een huis aan de Californische kust, een killer body en honderdduizenden aanhangers op de sociale media. Verder is ze ambassadrice voor het Wanderlust Festival - het grootste yoga festival ter wereld - én is ze een succesvolle yoga-instructrice. In haar hometown Encinitas (Californië) is ze een heuse beroemdheid en zijn haar yogalessen de meest gegeerde van het land.

1/

Schermafbeelding 2016-03-14 om 13.25.06

Buitenspelen

Jaysea reist de wereld rond om lessen te geven. Haar leukste anekdote is eentje uit Hawaï: "De deelnemers werden compleet gek. Ik kreeg na afloop een heleboel knuffels en fans vertelden me dat het hun beste sessie ooit was."

Toch blijft ze, ondanks al haar succes, erg nuchter. "Ik vind alle aandacht erg leuk, maar ik vind sociale media eigenlijk niet zo heel belangrijk. Ik breng mijn tijd liever buiten door met mijn vrienden. We spelen liever samen in de zee dan de hele tijd op onze gsm's te zitten" zei ze op elle.com.

2/

Schermafbeelding 2016-03-14 om 13.39.56

Business woman 

Maar er is meer. Jaysea richtte ook Sea Vibes op, een yoga- en surfwinkel waar ze onder andere kledij en handgemaakte juwelen verkoopt, die ze zélf maakt: "Met mijn winkel doelt op op jonge vrouwen. Ik wil hen inspireren en aansporen om meer buiten te komen." Jaysea wil zo lang mogelijk door gaan als yoga-instructrice, maar richt haar pijlen in de toekomst toch meer op haar business én op vrijwilligerswerk. Ze meent dat yoga haar heeft aangespoord om zich in te zetten voor anderen. "Ik voel me goed wanneer ik mensen kan helpen" zegt ze.

Straffe madam!

gallery-1456932578-unknown
Jaysea in actie op het Wanderlust festival

Redactrice Elise testte AcroYoga uit, een combinatie van yoga, acrobatie en Thaise massage. Lees haar ervaring hier.

(stagiaire Sarah Van Damme)