Kledingbibliotheek Les Rebelles d’Anvers kondigt locatie en eerste modelabels aan

Gepubliceerd op 12 Maart 2016 door Christin Ho
Kledingbibliotheek Les Rebelles d’Anvers kondigt locatie en eerste modelabels aan

Les ReBelles d’Anvers, de eerste modebibliotheek in België opent op 22 april haar deuren in hartje Antwerpen.

Kleding kan duurzaam zijn. Vaak hangt er aan duurzame kledij dat lokaal en/of met duurzame materialen wordt gemaakt en/of van startende creatieve breinen komt, een prijskaartje. Dat prijskaartje is verantwoord. Maar de drempel om dergelijke stukken aan te kopen ligt hoger dan bij het (vaak goedkopere) fast fashion-aanbod.

Bij Les ReBelles d’Anvers wordt de drempel verlaagd: Try before you Buy. Huur eens een stuk. Probeer het uit, breng het terug, huur het opnieuw, leer nieuwe labels en designers kennen en ga dan eventueel over tot een aankoop. Budget-vriendelijk, een bewustmakingsproces én een nieuw distributiekanaal voor startende designers en kwalitatieve gevestigde labels. Allerlei vliegen in 1 klap.

ILKECOP, Eline Van Ree, Café Costume, Howlin’, Filippa K, LWTO, Wintervacht Comme Les Loups,  LeChaperonUnlimited, RoomeR, Zahia en Philippe Stella zijn al op de kar gesprongen van Les ReBelles d'Anvers.

Les ReBelles d’Anvers zal ook een ontmoetingsplek zijn waar op donderdagavonden de Confashions zullen plaats vinden en op vrijdagavonden de Soirees. Tijdens de Confashions krijgen designers, infuencers, bloggers e.a. een platform aangeboden om hun creativiteit, werkwijzen en/of visie op de mode-industrie toe te lichten. Tijdens de Soirees kan je je onder handen laten nemen door een stylist, make up artist, manicurist en kapper.

Les Rebelles d'Anvers
Begijnestraat 66
2000 Antwerpen
Opening: 22 april

LEES OOK: Interview: Les Rebelles d'Anvers opening kledingbibliotheek

Foto: Kato Van Hassel