Barbie krijgt nieuwe Ken

Gepubliceerd op 11 Maart 2016 door ELLE België
Barbie krijgt nieuwe Ken

Barbie verruilt Ken voor een nieuw exemplaar. Haar nieuwe lief heeft niet langer een sixpack of een piekfijn kapsel. Ken krijgt een make-over mét een buikje en gevoel voor humor.

Na het succes van de eerste realistische Barbie vond de Amerikaanse artiest Nickolay Lamm het de hoogste tijd voor een mannelijke pedant. De Lammily Ken doll is ontworpen naar het lichaam van de doorsnee man. Geen wasbordje meer, maar een pittig gevoel voor humor. Zijn gespierde triceps maakt plaats voor een warm hart. Zijn runwaygehalte verdwijnt, maar zijn zelfrespect stijgt.

body lammily

Personaliseer je Ken

Je kan je eigen Lammily doll personaliseren via een online paspoort. Wil je liever een sportieve Ken of eerder een zakenmanpop?

sporty lammily

Slachtoffers schoonheidsideaal

Lamm wil met zijn ontwerp de maatschappelijke druk rond het perfecte lijf verminderen. In tegenstelling tot wat we denken, zijn niet alleen vrouwen het slachtoffer van het schoonheidsideaal maar ook jongens en mannen.

Om de pop werkelijk op de markt te brengen, heeft Lamm een campagne op poten gezet via crowdfunding waarmee hij 70.000 dollar hoopt te verzamelen. Tot nu toe wordt hij al voor 21.356 dollar gesponsord.

(Stagiaire Laura Vermeire)