10 dingen die vrouwen beter doen dan mannen

Geüpdatet op 11 Maart 2016 door ELLE België
10 dingen die vrouwen beter doen dan mannen

10dingendievrouwenbeterdoen

Het sterke geslacht? Dat zijn wij natuurlijk! In deze tien dingen geven wij mannen het nakijken. 

LEES OOK: Deze 10 vrouwen verdienen een bloemetje op vrouwendag

1/

1. Onthouden

We onthouden pietluttige details en gesprekken tot in de puntjes. De laatste woorden van je ex-vriend, de oscarjurk van Brie Larson, de inhoud van je verloren boodschappenlijst en de verjaardag van het lief van de dochter van je buurvrouw. Vraag ons raak!

2. Meezingen

Of we de hoge noten nu halen of niet, geen enkel liedje is ons te moeilijk. We maken er ons doel van om elke liedjestekst van buiten te blokken. Van the Weeknd tot Beyoncé, hoewel popmuziek uit de jaren 90 onze specialiteit is -bewezen! I wanna really, really, really wanna zigazig-haa.

2

 

 

 

 

 

 

 

2/

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Multitasken

Dit weten we al langer: het combineren van verschillende taken is ons grootste talent. Soms is het de combinatie van een huishouden, een job en een sociaal leven. Andere keren is het pizza eten, met je vriendinnen bellen en televisie kijken tegelijkertijd.

4. Communiceren

Quelle surprise! Wij communiceren beter dan mannen. We gebruiken wel drie maal meer woorden op een dag. En het gaat hier niet om roddelen. Nee hoor, wij verkondigen vaker onze mening en vertellen meer over onze gevoelens. (Maar we moeten toegeven: roddelen neemt ook wel wat tijd in beslag.)

3/

5. Studeren

Uit heel wat studies is het gebleken: vrouwen zijn betere studenten. We letten beter op, lezen aandachtiger en organiseren onze taken zorgvuldiger. Zo maken we opdrachten sneller af dan het andere geslacht. Daarnaast ligt het gemiddelde IQ van een vrouw wereldwijd hoger dan dat van een man.

6. Pijn verdragen

Al doen ze zich vaak macho voor, mannen gaan net niet dood als ze verkouden zijn. Ze puffen en zuchten de hele dag door. Vrouwen kunnen veel beter pijn verdragen en we worden minder snel ziek. Zie jij een man al een kind baren?

7. Solliciteren

Uit een studie van de Universiteit van Western Ontario blijkt dat sollicitatiegesprekken ons beter af gaan. Paniek en stress overvalt ons sneller voor het gesprek, maar als puntje bij paaltje komt zijn we onze beheerste zelve. En dat is te danken aan de grondige voorbereiding, die onze mannelijke tegenkandidaten vergaten...

7

4/

8. Verkopen

Vrouwen kunnen zich beter inleven in de klant, zo krijgen we dingen sneller verkocht. We slaan niet alleen praatjes, we vertellen ook onze eigen ervaring met het product. Dat overtuigt de klant om zijn kredietkaart boven te halen. Ka-ching!

9. Leiding geven

Een vrouwelijke manager toont meer begrip voor haar werknemers, lost sneller problemen op en kan multitasken als geen ander. Volgens managementexpert Jay Forte zijn vrouwen betere managers. We zijn gespecialiseerd in onze werknemers gemotiveerd te houden. Het is weer eens duidelijk: Who run the world? Girls!

10. Plezier hebben

Geef toe mannen, wij zijn veel beter in gek doen. We dansen in ons ondergoed voor de spiegel, we praten uren over seks, we maken leuke uitstapjes, we houden verkleedpartijtjes, we shoppen, we bakken cupcakes, we kwelen mee met muziek, we knuffelen elkaar en wij genieten van de kleine dingen. Het is niet langer te ontkennen: Girls have more fun.

10

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Charlotte Spens)