Dit is dé hitsweater van 2016

Geüpdatet op 26 Juli 2017 door Isabelle Vander Heyde
Dit is dé hitsweater van 2016

Vergeet de Kenzo tijger, hier is de Titanic sweater! 

De mode-industrie is een zinkend schip, meer dan één uitgeputte designer kaartte het de voorbije maanden ongerust aan. Reken op het eigenzinnige Vêtements om daar een eigen interpretatie aan te geven en die meteen ook tot de grootste hit van de afgelopen modeweken te bombarderen.

Opmerkzame voorbijgangers werden de voorbije weken in New York, Londen, Milaan en nu ook Parijs meer dan eens met het knappe smoeltje van Leonardo DiCaprio geconfronteerd. De grote winnaar van de Oscars prijkt immers op een oversized hoodie van Vetements, het beruchte Parijse label dat zogenaamde anti-mode brengt. Het huis versierde haar sweaters dit seizoen met de iconische poster van Titanic, de film die Leo groot groter grootst maakte. Of het nu aan de filosofie van Vetements ligt, of aan het feit dat ze eindelijk hun innerlijke groupie mogen ontketenen: mode-insiders blijken dol op het ontwerp.

De Britse sterstyliste Julia Sarr Samois, Vogues Selby Drummond, het Amerikaanse transgender model Hari Nef en zelfs Celine Dion (?!) konden niet aan de verleiding weerstaan en in hun kielzog duiken heel wat streetstylers de sweater van het noodlottige schip in. Ook hebben? De sweater is quasi overal uitverkocht, maar voor €460 kan je hem binnenkort weer scoren via MatchesFashion.

1
Julia Sarr Jamois
2
Selby Drummond
3
Hari Nef
Dit is dé hitsweater van 2016 - 7
Celine Dion