Elleworkout: Word flexibeler en leniger

Gepubliceerd op 27 Februari 2016 door Christin Ho
Elleworkout: Word flexibeler en leniger

Yoga is veel meer dan de lotushouding en op je hoofd staan! Iedere maand deelt MouniraBazzi van Living Yoga een eenvoudige yogatip die je leven nog iets fijner zal maken. Deze maand: Word flexibeler en leniger.

Mounira Bazzi heeft haar eigen yogastudio ‘Living yoga‘ in hartje Antwerpen en ze organiseert ook regelmatig bijeenkomsten op prachtige locaties in de Koekenstad. Denk aan: het Paleis op de Meir, de Stadsfeestzaal, het MuHKA en Park Spoor Noord.

“De poses die ik wil tonen, zijn zeker niet bedoeld om je het hoofd over te breken. Ik wil dat elke pose je helpt om met moed, evenwicht en kracht van het leven te genieten. Die kracht vind je vanzelf wanneer je jouw lichaam met liefde en respect behandelt,” zegt Mounira.

Heb je schrik van bizarre standjes of kan je je lichaam niet in alle mogelijke bochten wringen? Geen nood, daar draait yoga niet om. “Onthoud dat er geen ‘one size fits all’ manier is om aan yoga te doen. Als je je oncomfortabel voelt met een overgang of variatie, pas het aan naar wat goed voelt voor jou,” benadrukt Mounira.

Malasana/Garland pose: Word flexibeler en leniger

Mounira: Je heupen trainen verbetert je circulatie, vermindert rugpijn en zorgt voor een energieboost. Soepelere heupen openen de weg naar meer vrijheid.

Stap 1

mounirabazzi1
Foto: Vincent Van Reusel

Sta rechtop, met uitgestrekte rug en je voeten naast elkaar.

Stap 2
mounirabazzi2
Foto: Vincent Van Reusel

Breng je hielen omhoog en leun op je tenen. Buig door je knieën, strek je armen voor je uit om het evenwicht te behouden.

Stap 3
mounirabazzi3
Foto: Vincent Van Reusel

Open je knieën. Buig zachtjes naar voren en leg de handpalmen tegen elkaar.