NYFW: 7 beautylooks om te onthouden

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
NYFW: 7 beautylooks om te onthouden

In New York gaven de visagisten van MAC Cosmetics ons een voorsmaakje van de aanstormende beautytrends. Zie hier, onze favoriete looks: 

desigual

#1: Desigual

Een laagje foundation, wat glossy oogschaduw en klaar! Gezien vorig jaar op de catwalk en dit jaar opnieuw: de nude teint en lippen. Om de focus op je glossy blik te houden, werk je best met verschillende texturen: poeder om je make-up te matteren, eyeliner en een beetje gloss op je oogleden als finishing touch.

Patchwork als nailart: gebruik zilveren nagellak als basis, leg nadien kleine stukjes stof op je nagels en klaar is kees!

1/

AW16_FEB12_MODEL-IMAGES_GUILIETTA__300dpi_2

#2: Giulietta

Een romantische look geïnspireerd op de jaren zestig: een bleke teint, subtiel aangezette roze lippen en een zilveren blik. De metalic oogschaduw werd op het volledige ooglid aangebracht in combinatie met babydoll wimpers.

2/

AW16_FEB13_MODEL-IMAGES_MONIQUE-LHUILLIER__300dpi_

#3: Monique Lhuillier

Een donkere en scherpe - bijna gothic - blik. De eyeliner werd aangebracht op zowel de bovenste als onderste wimpers. Breng meerdere lagen mascara aan en creëer zo volle wimpers.

3/

AW16_FEB15_MODEL-IMAGES_JEREMY-SCOTT__300dpi_

#4: Jeremy Scott

Een excentrieke (Amerikaanse) designer vraagt om een excentrieke make-uplook. Net zoals zijn kledingcollectie is ook de make-up kleurrijk en gedurfd. Jeremy koos voor een tweedubbele eyeliner: een zware basislijn in combinatie met een turquoise sierlijn erboven. Enkele laagjes mascara op de bovenste wimpers en een snoeperige roze lipstickkleur maken de look helemaal af.

4/

AW16_FEB15_MODEL-IMAGES_THOM-BROWNE__300dpi_

#5: Thom Browne

Een bleke, bijna witte teint in combinatie met blauwe oogschaduw, die de ogen volledig omringt. Een dramatische, scary look.

5/

AW16_FEB16_MODEL-IMAGES_OHNE-TITEL__300dpi_

#6: Ohne Titel

Een rock-'n-roll look voor durvers. Maak volgende winter een statement met deze donkere lippenkleur. Helaas doet een donkere lippenstift je lippen smaller lijken.

Tip: zijn jouw lippen aan de dunne kan? Gebruik een lipliner in een gelijkaardige kleur en vul je ze in tot net over de rand.

6/

AW16_FEB16_MODEL-IMAGES_OSCAR-DE-LA-RENTA__300dpi_

#7: Oscar de la Renta 

Visagisten spelen al een tijdje met architecturale eyeliners. Hoe origineler, hoe liever. Buiten de lijntjes kleuren mag!

Tip: houd de rest van je gezicht sober als je voor een opvallende eyeliner gaat.

Beeld: Luca Cannonieri

(stagiaire Sarah Van Damme)