Roksanda Ilincic stuurt 1000ste jurk de catwalk op

Gepubliceerd op 22 Februari 2016 door ELLE België
Roksanda Ilincic stuurt 1000ste jurk de catwalk op

Een mijlpaal in het leven van Roksanda Ilincic: zij toonde haar duizendste jurk voor het eerst aan het grote publiek tijdens de vierde dag van de Londense modeweek. Een pareltje!

De jurk met laagjes en een speelse schouderbedekking in tule,  werd voor het eerst geshowd tijdens de finale van Roksanda Ilincics herfst-winterdefilé in Londen.

Foto: indigital
Foto: indigital

Roksanda baseerde zich voor de nieuwe collectie op de mysterieuze foto's van de Amerikaanse modefotografe Deborah Turbeville en de cultfilm The Night Porter. De handgetekende illustraties van vrouwen, manen, sterren, gezichten, katten, hartjes en andere figuren op de zijde en fluwelen stoffen doen ons wegdromen naar een magische fantasiewereld.

Roksanda canvas
Foto's: Indigital

Maar er is nog goed nieuws: tijdens de show showde Roksanda voor het eerst de gloednieuwe  handtassencollectie met schoudertassen, clutches en cross-body tassen in donkerpaars, lila, roze, zwart en babyblauw. Roksanda zelf verklaarde dat ze het heel spannend vindt om het merk, na de leder-, schoenen-, en juwelencollectie, nu ook verder te kunnen uitbreiden met de nieuwe handtassencollectie

(Stagiaire Laura Vermeire)