Heerlijk: de cookie shot

Geüpdatet op 26 Februari 2018 Druk het recept af door ELLE België
  • 10 mins
  • 20 mins
  • 4 people
  • Medium
Heerlijk: de cookie shot

Een boterzacht chocoladekoekje in een shotglaasje? Watertanden!

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 175 g bloem
  • 50 g witte suiker
  • 50 g bruine suiker
  • 125 g gesmolten boter
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/2 zakje gistpoeder/ bakpoeder

Bereiding

 

 

cookie shot
Photo: source Pinterest PopSugar Food

 

 

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Meng de witte en bruine suiker met de gesmolten boter in een grote kom. Voeg daarna de vanillesuiker, het ei, de bloem en de bakpoeder toe.
  3. Klop op tot een homogeen mengsel.
  4. Voeg eventueel chocoladevlokken toe om de cookie nog lekkerder en krokanter te maken.
  5. Smeer de Inox bakvormen in de vorm van glaasjes in met olie en wat bloem.

pot inox

  • Smeer een beetje van het mengsel op de bodem van elke bakvorm en vervolgens over de volledige rand aan de binnenkant. Smeer met behulp van een vinger het mengsel nog eens goed uit over de bakvorm, zodat er geen luchtgaatjes zitten in het gerechtje.
  • Om te vermijden dat de binnenkant van de cookie toevalt, wikkel een rijstzakje of iets vergelijkbaar in aluminiumfolie en plaats deze in het midden van de bakvormen.
  • Bak een tiental minuutjes in de oven en controleer af en toe of de cookie nog niet klaar is.
  • Vul vervolgens de binnenkant van de cookie met gesmolten chocolade en laat enkele minuten stollen.
cookie shot
Photo: source Pinterest Handimania.com

Nu moet je enkel nog de cookie shots uit hun bakvormen halen en vullen met melk, vloeibare room of slagroom, kortom, waar je ook zin in hebt.

Schol!

(Stagiaire Laura Vermeire)

Word deel van de ELLE community door je foto’s op Instagram te posten onder de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be