Deze Belgische ontwerper maakt kans op de LVMH Prize

Gepubliceerd op 22 Februari 2016 door ELLE België
Deze Belgische ontwerper maakt kans op de LVMH Prize

Driewerf hoera! De Belgische ontwerper Glenn Martens is één van de 23 kandidaten die kans maakt op deze prestigieuze modeprijs. 

LVMH - het moederbedrijf van onder andere Louis Vuitton, Dior en Fendi - houdt sinds 2013 jaarlijks een wedstrijd om jong modetalent in de kijker te zetten. Maandag 22 februari maakte het Franse luxeconcern zijn lijst met kandidaten bekend. En... we hebben alle reden tot juichen!

Ons land zal vertegenwoordigd worden door Glenn Martens, een Vlaamse ontwerper die in 2008 afstudeerde aan de Antwerpse Modeacademie. In 2013 ging hij aan de slag bij Y/Project, het Franse mannenlabel dat onder zijn leiding uitbreidde met een vrouwenlijn. Daarnaast werd hij door de Engelse Vogue al eerder aangeduid als "ontwerper om in de gaten te houden".

glenmartens

De shortlist oogt voor deze derde editie bijzonder divers, met een groot Aziatisch aandeel: de selectie van 23 namen telt vier Japanse, drie Chinese en één Maleisische ontwerper.

Op 2 en 3 maart zal een jury zijn schaar zetten in de lijst want slechts acht ontwerpers gaan door naar de finale. De winnaar wordt uiteindelijk op 16 juni bekend gemaakt door Karl Lagerfeld himself en enkele juryleden. Hij of zij zal naast een riante geldsom (300 000 euro om precies te zijn) ook begeleiding van enkele topontwerpers krijgen. Fingers crossed!

(stagiaire Sarah Van Damme)