Emma Watson gaat volledig de feministische toer op

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Christin Ho
Emma Watson gaat volledig de feministische toer op

Van toewijding gesproken: Emma Watson laat voor het komende jaar scripts achterwege en gaat zich volledig toewijden aan femistische bijbels.

Dat heeft de Britse actrice vermeld tijdens een gesprek met de feministische auteur en activiste Bell Hooks voor Paper magazine over de representatie van vrouwen in het heden.

Watson is een grote voorvechtster van het feminisme. Als ambassadeur van de HeForShe-campagne van de Verenigde Naties beklemtoont de actrice dat feministen geen mannenhaters zijn en mannen ook baat hebben bij het opkomen voor vrouwenrechten.

Een gebalde vuist in de lucht is volgens Watson niet nodig, zij heeft recent haar eigen feministische boekclub opgericht om zichzelf en anderen te stimuleren zich te verdiepen in het feminisme.

"Ik neem een jaar afscheid van het acteren om me te concentreren op twee dingen. Ik wil enerzijds elke week een boek lezen, en anderzijds ook een boek per maand bestuderen voor mijn boekclub. Ik wil dit jaar dus heel veel lezen en tegelijkertijd heel veel luisteren naar anderen," vertelt ze aan Paper magazine

LEES OOK: Emma Watson over feminisme en gendergelijkheid