8 X The Olsens versus the Jenners

Gepubliceerd op 4 Maart 2016 door Elise
8 X The Olsens versus the Jenners

Ze schuilen steeds achter een giga zonnebril, met een venti mokka latte in de ene hand en een smartphone in de andere. Op het eerste gezicht hebben beide zussenduo's wel erg veel gemeen. Maar net in die gelijkenissen zitten de grootste verschillen. Kijk mee.

1/

#1 Ze groeiden beiden op voor de camera's

jennerolsen

Aan familiefimpjes geen gebrek ten huize Jenner/Olsen. Mary-Kate en Ashley maakten hun TV debuut toen ze negen maand jong waren in de sitcom Full House. Hun acteerprestaties openden vele deuren naar andere shows. Kendall en Kylie hebben hun levens op film sinds 2007, toen ze respectievelijk 12 en 10 jaar oud waren. De crew van Keeping Up With the Kardashians was kind aan huis en de zussen beschouwden hen praktisch als familie.

2/

#2: Ze hebben een eigen kledinglijn

jennerolsen2
JC Penney, Topshop, The Row, Topshop

MK en A braken door in de mode industrie op een prille twaalf jaar toen ze een samenwerking aangingen met Walmart. Snoepkleurige topjes en truitjes verkochten als zoete broodjes. Later pas creërden ze hun grungy en oversized boho kledingstijltje en ontwierpen ze een serieuzere lijn The Row en Elizabeth and James. In 2012 wonnen ze de CFDA award voor "womenswear designer(s) of the year".

K en K daarentegen, lanceerden recent nog hun lentecollectie met PacSun, hebben een collectie met Steve Madden, en deze zomer zullen de zussen samenwerken met Topshop. Kylie tekende een contract bij Puma - ondanks Kanyes protest (lees hier meer).

3/
#3: Haarscherp

jennerolsen3

Beide zustersets zijn uiterst bedreven in het uitdenken van verschillende haartrends. Laten we eerlijk zijn, wie is er nog niet naar de kapper gestapt voor Olsen blond kleurtje? En nog liefst geföhnd in hun typische boho chic golven?

Ook aan Jenners zijde is haartooi altijd een big deal geweest. Kylie commercialiseerde zelfs de diepbruine haartint van de familie tot een heus label voor haarextensies, Kylie Hair Kouture.

4/

#4: Strong selfiegame

Olsenjenner4

Of het nu om selfies gaat of poses op de rode loper, beide zussen weten als geen ander hoe ze picture perfect zijn. De Olsen tweeling herken je mijlenver door hun dichtgeknepen glimlach, de Jenners om hun duckface. Wanneer de meisjes niet in de stemming zijn om gefotografeerd te worden, delen ze alle vier een voorliefde om zich verbergen achter een reusachtige bril.

5/

#5: Ze zijn het gezicht van een levensstijl

olsenjennerlifestyle

Maar dan wel een tegenovergestelde: de Olsen tweeling is gekend om hun grunge levensstijl: koffie, sigaretten, ongezonde magerzucht. De Jenners promoten daarentegen een gezond leven: meer wel dan niet worden ze gespot met sportleggings, groene sapjes en een sixpack.

6/

#6: Keizer Karl

karllager

Dan is er nog het bizarre feit dat Karl Lagerfeld geobsedeerd is door beide zusterparen. De Olsens vertaalden het succes van Full House tot high fashion, het valt nog af te wachten of Kendall en Kylie ook slagen in een flip van Hot naar Haute.

7/

#7: Veelbesproken liefdesleven

olsennnnn

Hun liefdesleven is steeds het onderwerp van vele tabloid speculatie.

Mary-Kate heeft met haar felomstreden relatie met de veel oudere (17 jaar nvdr.) Olivier Sarkozy - halfbroer van de voormalige Franse president - veel watertjes moeten doorzwemmen. "Mary-Kate lijkt eerder zijn dochter dan zijn vriendin.", luidde de krantenkoppen. Hun relatie overleefde de drama en stapten in 2014 sin het huwelijksbootje.

Ook de Jenners blijven niet gespaard van hardnekkige roddelpers omtrent hun bloeiende liefdesleven. Tyga en Kylie moeten er maar al te vaak aan geloven en ook vrijgezel (of wel, of niet?) Kendall, wordt te pas en te onpas aan andere celebs gelinkt. Huidige scharrel: Harry Styles. Al de revue gepasseerd: Nick Jonas, Lewis Hamilton, Justin Bieber, enzovoort.

8/

#8: Make-up lijn

makeup

In hun jongere jaren creëerden de Olsens een eigen make-uplijn met de weinig originele naam Mary-Kate and Ashley Cosmetics. Lees: sprankelende lipgloss, glitter bodyspray en glanzend blauwe oogschaduwtjes. Ook Kylie Jenner waagde zich reeds in de beautybusiness met haar populaire lippenstiftlijn: Kylie's LipKit en sinds kort ook met een nagellakkencollectie.