Pharell Williams nieuwe eigenaar van G-Star RAW

Gepubliceerd op 10 Februari 2016 door ELLE België
Pharell Williams nieuwe eigenaar van G-Star RAW

Of beter gezegd: co-owner. G-Star RAW en Pharell Williams maakten bekend dat Pharell Williams vanaf nu mede-eigenaar is van het denimlabel. Hij zal voornamelijk reclamecampagnes uitwerken en collecties ontwerpen.

“G-Star is een bedrijf dat onafhankelijk tegen dingen aankijkt en vooruitdenkt. Ik verheug me erop deel uit te maken van die missie en samen te kunnen bouwen aan de toekomst van G-Star.”, aldus Pharrell.

G star x Pharell Williams

Groentje

Pharell is geen groentje in het modevak. Hij werkte al samen met onder andere Louis Vuitton, Uniqlo en Adidas en is creatief directeur van Bionic Yarn. Het bedrijf ontwikkelt en produceert garens en weefsels die zijn vervaardigd uit vezels van hergebruikte plastic flessen.

Het intussen al twee jaar durende project van Bionic Yarn en G-Star Raw, genaamd RAW for the Oceans, recycleert plastic uit de oceaan tot denim. Van een opmerkelijk staaltje recyclage gesproken.

Raw

G-Star en Williams komen overeen op verschillende vlakken. Beiden streven naar innovatie en creativiteit en hebben een voorliefde voor alles wat raw en puur is. Een strategische samenwerking tussen de twee was dus een logische volgende stap.

Pharell postte ook meteen een foto op zijn instagramaccount om het goede nieuws aan te kondigen.

pharrell

Benieuwd naar de collectie? Bekijk ze hier.

(Stagiaire Laura Vermeire)