Nieuw in Barbieland: de Hijarbie

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Elise
Nieuw in Barbieland: de Hijarbie

Méér Barbienieuws! Enkele dagen nadat Mattel een nieuwe reeks Barbies lanceerde in verschillende vormen, kleuren en maten, stootten we op de Hijabi Barbie: een Barbie met hoofddoek. 

Nog geen officiële Barbiepop, maar de Hijabi Barbie heeft wel al een populair en opkomend Instagramprofiel. De pop werd in het leven geroepen door de 24-jarige Nigeriaanse Haneefah Adam omdat ze dit aanbod miste tussen de nieuwe lading Barbies.

barbie
Instagram @Hijarbi

Drie uur werk aan één pop

Op het instagramprofiel @Hijarbie - met ruim 11.000 volgers - kan je verschillende Barbies met hoofddoek bewonderen in stijlvolle outfits. In een interview met Buzzfeed legt Adam uit dat ze de kleren zelf maakt - vaak geïnspireerd door populaire, moslima bloggers. Ze werkt tot drie uur aan de looks en de beelden.

Het Instagramprofiel is bedoeld als als creatieve uitlaatklep. Met haar eigen modemerk, Hanie, hoopt Adam dat ze meisjes met een hoofddoek te bereiken.

hijarbi
Instagram @Hijarbi

Blanke poppen

Waarom ze enkel met blanke poppen werkt? De donkere zijn moeilijk verkrijgbaar in Nigeria (!). "Ik heb voorlopig nog geen zwarte Barbie ter beschikking, maar daar komt verandering in.", aldus Adam.

barbie