TUTORIAL: strobing dag- en avondlook

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door ELLE België
TUTORIAL: strobing dag- en avondlook

Strobing is dé make-uptrend van het moment, maar hoe begin je er zelf aan? Paul van Rompaey, nationaal make-up artiest voor Yves Saint Laurent, bracht een bezoek aan de ELLE Beauty Room en deed er de geheimen van het stroben uit de doeken.

Foto’s: Nina Dancet voor YSL Beauté.

Wat is strobing? Een techniek om de huid op te lichten, maximaal te laten stralen en de vermoeidheid met glans te neutraliseren.

Het goede nieuws? Deze make-uptechniek kan op iedereen toegepast worden. Dit in tegenstelling tot het meer verraderlijke ‘contouring’ dat de trekken van het gezicht vaak verhardt.

01_1

Elke mooie make-uplook begint bij een goed verzorgde huid. Zorg er daarom steeds voor dat je huid goed gereinigd en gehydrateerd is. Breng daarna met een spons of een penseel een primer aan om de natuurlijke glow van de huid te accentueren. Tegelijkertijd voorkom je op deze manier dat je huid gaat glanzen.

3365440268319_Top-Secrets-All-In-One-BB-Cream-Medium_01
Top Secrets Primer
3365440577190_Top-Secrets-Wake-Up-Eye-Care_01
Top Secrets Wake Up Eye Care

Tip: een penseel met een reservoir in het midden om het product op een zo natuurlijk mogelijke manier aan te brengen. Op die manier wordt het product beter en gelijkmatig verdeeld over het volledige gezicht.

Capture-d’écran-2016-02-01-à-11.06.2802_1

Eens de teint geëgaliseerd is, gaan we highlighten. Dit betekent dat we de zones op het gezicht die natuurlijk licht opvangen extra in de verf gaan zetten. Hierdoor zal je teint er meteen minder vermoeid uitzien.

Je kan de Touche Eclat overdag gebruiken om roodheden en donkere kringen te camoufleren.

04_1 Yves-Saint-Laurent-Touche-Eclat

Breng een dun laagje over het volledige bewegende ooglid aan en op het begin van de neusbrug aan. (zeker niet op de volledige neusbrug, anders ga je de neus alleen maar optisch verlengen.) Werk af met een lichtpuntje op het topje van de neus. Breng een beetje highlighter net onder en net boven het uiteinde van de wenkbrauwen, op je slapen, boven de bovenlip en een Y-vorm op de kin.

tutomakeup-01

Maak zachte, circelvormige bewegingen met een penseel om het product mooi in de huid te blenden.

We gaan verder met de mono oogschaduw nummer 3

yves-saint-laurent-couture-mono

Breng aan op het bewegend ooglid, vergeet zeker de binnenste ooghoek niet. Highlight net onder en boven de wenkbrauwen, het cupidoboogje en boven de bovenlip.

tutomakeup-02

Dep zachtjes met je duim. Ga je voor een daglook? Gebruik dan zeker niet te veel product. De teint moet glimmen, niet glanzen.

05_1

Sla zeker de wenkbrauwen niet over. Een mooi aangezette wenkbrauwen geeft immers karakter aan het gezicht.
TIP: het is de bedoeling om de ogen te vergroten, niet om je blik te verzwaren. Kies daarom steeds voor een potlood in dezelfde kleur als je wenkbrauwhaartjes. Een gel mag tot twee tinten lichter dan je natuurlijk haarkleur zijn. Breng nooit te veel product op het begin van je wenkbrauwen aan en vergeet niet te vervagen.

Capture-d’écran-2016-02-01-à-11.46.06 Capture-d’écran-2016-02-01-à-11.46.16
Nu nog een laagje lipgloss en een beetje mascara en je bent good to go!

VOOR
VOOR
NA
NA

Et voila, Strobing by YSL!

1/

COVER-970x508

Nude by day, party by night? Zo transformeer je snel en eenvoudig van een dag-naar avondlook.

Dit doe je door de strobing intenser te maken en het accent op de ogen te leggen.

Breng de mono 3 oogschaduw met horizontale bewegingen op de appeltjes van je wangen aan met en kwast. Vergeet het midden van het voorhoofd, het cupidoboogje, de neusbrug en de slapen niet.

tutomakeup-03

13_1

15_1

Maak de oogopslag intenser met de Full Metal Shadow Dewy Gold oogschauduw. Breng zachtjes aan met een borsteltje voor een 'koud' metallic-effect.

Capture-d’écran-2016-02-01-à-12.20.01

16_1

Khôl Couture Kajal zorgt voor een indringende blik. Breng zowel op de bovenste als onderste wimperrand aan. Hierdoor lijken de wimpers voller en donkerder.

17_1

Breng meerdere laagjes Volume Effet Faux Cils Baby Doll mascara aan. Hou het bij één laagje op de onderste wimpers.

Capture-d’écran-2016-02-01-à-12.13.49

De  Teint Encre de Peau blush gaat op de appeltjes van de wangen.

Capture-d’écran-2016-02-01-à-12.22.46

Fixeer de make-up met de Touche Eclat Blur Perfector. Breng met een plat penseel aan over het volledige gezicht. Dit zorgt voor een mooi  contrast met de strobing zones.

Capture-d’écran-2016-02-01-à-12.26.31

14_1

Maak de look compleet af met een eerste laagje Vernis à Lèvres transparent. Gebruik hiervoor een watje. Op die manier verwijder je al de foundation en poeder.

Breng daarna een tweede laagje aan met een lippenseel. Wij kiezen voor Rouge Volupté Shine Pink in Devotion.

18_1

Fixeer en mattifieer met een poeder.

De avondlook: A Beauty Night Out by YSL.

19_1