Kapseltrend: de Chanelcroissant

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Elise
Kapseltrend: de Chanelcroissant

Als het van Chanel afhangt, laten we onze haarsnit volgende lente inspireren door Franse patisserie.

Afgelopen week werd in Parijs de Couture Lente 2016 collectie van Chanel getoond. Ook dit keer stelde Karl Lagerfeld niet teleur: van trouwjurken met hoodies tot Cara Delevingne front row met haar hond. Kortom: het Franse modehuis scoorde krantenkoppen. Maar wat pas echt de show stal? Het haar!

chanel

Topmodellen Gigi en Bella Hadid, Kendall Jenner en Edie Campbell kregen een wel heel bijzonder kapsel aangemeten. Ze droegen een haarfijn afgewerkte laaghangende chignon, die met zijn smakelijke rondingen veel weg heeft van, jawel, …een koffiekoek. De Britse hairstylist Sam McKnight - die al jaar en dag voor Chanel knipt - doopte zijn creatie "Croissant":

"De inspiratie voor het haar en de make-up was een standbeeld van Picasso", zegt McKnight op de site van de Britse Vogue. "Het nam drie dagen in beslag om 80 croissantvormige haarstukken te maken. Mijn team en ik zijn twee dagen bezig geweest om de stuks op de 65 meisjes te passen".

Het loont, de kapselkunstenaar creëerde een meesterwerk op haargebied. Mogen we aan u voorstellen: de #ChanelCroissant…Wedden dat deze trend als zoete broodjes wordt ontvangen? Wij slaan alvast aan het oefenen...