TREND: pretty pixels

Gepubliceerd op 26 Januari 2016 door Laure Vandendaele
TREND: pretty pixels

In tijden waarin haarscherpe beelden en hyperrealistische computergames de norm zijn, zou je bijna vergeten dat we het nog niet zo heel lang geleden met minder pixels moesten doen. De geblokte beelden kennen een revival en duiken overal op, in je kleerkast, huis en op je correspondentie. 

Very Important Pixels is een jong Belgisch label met sweaters, T-shirts en topjes met daarop de gepixelde portretten van prominenten uit de mode- en muziekwereld. De man achter het merk is Kristof Saelen, een grafisch designer uit Mechelen die voor het eerst met pixel begon te experimenteren na het overlijden van Michael Jackson. Het portret van de overleden zanger ging snel viraal en later volgden visitekaartjes met daarop de gepixelde beeltenis van elke werknemers. In 2015 lanceerde Saelens voor het eerst kledij met gepixelde, iconische en meteen herkenbare hoofden. Welke is jouw favoriet?

Klik hier voor verkoopinfo

1/

IXXI Design

0103-03-Van-Gogh-overview

Nee, je hebt niet te diep in het glas gekeken. Deze wanddecoratie is wel degelijk de gepixelde versie van Vincent Van Goghs wereldberoemde zelfportret. IXI Design verkoopt verschillende pixelversies van beroemde kunstwerken die je thuis - als een soort ingewikkelde puzzel voor volwassenen - in elkaar kan steken. Leuk, leerzaam (een vleugje cultuur!) én mooi, dus.

Van Gogh van Ixxi Design, vanaf 139 euro. SHOP HIER

2/

il_570xN.636811563_3265

In de jaren '80 was een computeralien niet meer dan een verzameling van een paar pixels. Deze Space Invaders herinneren je dertig jaar later aan meer eenvoudige tijden.

Space Invaders Charm Bracelet - 9,47 €, via Etsy.com

3/

Pixelprinses

il_570xN.774400736_1re0

Tijd om je handwerkskills aan te scherpen? Met deze borduursjabloontjes van je favoriete Disneypersonages krijgt elk jeansjasje of stoffenzakdoekje een origineel detail met pixel feel.

Cross Stich Pixel Sampler - 10,59 € - SHOP via Etsy

4/

PixelWedding

Zeg het met pixels! Kondig de mooiste dag van je leven aan met een originele, gepixelde uitnodiging. Personaliseer jouw pixelkaartjes via Zazzle.be