10 redenen waarom DiCaprio awesome is

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Elise
10 redenen waarom DiCaprio awesome is

leonardodicaprio

Acteergod Leonardo DiCaprio doet de laatste tijd opnieuw heel wat stof opwaaien. Hij schittert op de Golden Globes, op de nieuwe cover van Rolling Stone én op die Titanicposter in je slaapkamer. Wij zochten uit waarom we niet genoeg krijgen van Mister DiCaprio. 

1/

  1. Het gezicht dat hij trok toen Lady Gaga tegen hem botste

Hij gaf haar de stink eye tijdens de Golden Globes.

Lady Gaga won vorige week een Golden Globe voor haar rol in American Horror Story. Toen ze naar het podium liep om haar allereerste Globe in ontvangst te nemen, wurmde ze zich door het publiek en botste daarbij tegen Leo aan, die ontspannen aan tafel zat. De vreemde gezichtsuitdrukking die daarop volgde, werd al snel trending topic op Instagram en in no-time de meest gedeelde meme van de Golden Globes 2016.

Dit gebeurt er dus als je tegen Leonardo DiCaprio opbotst:

De The Revenant-acteur begrijpt de ophef niet en verklaarde onlangs zelf al dat hij niets heeft tegen Gaga. "Ik had niet door dat er iemand langsliep, meer was het niet."

2/

2. Vanwege zijn rolletje in de Bieberruzie

leonardo-dicaprio-orlando-bloom

In 2014 schopte Orlando Bloom keet in een gerenommeerd restaurant op Ibiza, dit naar aanleiding van een aantal uitspraken die Justin Bieber - ook te gast in het restaurant - over Blooms ex-vrouw, model Miranda Kerr. Volgens ooggetuigen was de Canadese popster dronken en probeerde hij de Hollywoodster uit zijn tent te lokken.

Ook DiCaprio - tafelgenoot van Bloom - kon hier duidelijk niet om lachen. Toen Bloom in de vroege uurtjes uithaalde naar Justin Bieber, vonden Leonardo DiCaprio en enkele andere aanwezige sterren dat dan ook best grappig. De acteur applaudisseerde zelfs toen Bloom de 22-jarige zanger een klap probeerde te verkopen.

3/

3. Hij was als kindster al extreem schattig 

53d524581618f_-_leonardo-dicaprio-kid-de

Leonardo DiCaprio was het tieneridool van menig pubermeisje. En terecht. Deze geweldige throwbackvideo van de inmiddels 41-jarige rokkenjager doet je gegarandeerd smelten.

Het is 1993 en een 19-jarige Leonardo DiCaprio doet promotie voor zijn filmrol in What's Eating Gilbert Grape (waarom won hij daar geen Oscar voor?!). Wanneer de interviewer hem vraagt hoe het is om hartenbreker te zijn reageert Leo beschaamd en cooltjes met:

https://www.youtube.com/watch?v=sq5Tn0BWKZ8

Let wel, dit was vóór Leo's rollen in Romeo + Juliet en Titanic dus hij wist nog totaal niet wat hem te wachten stond.

4/

4. We zijn jaloers op zijn dance moves

leonardodicaprio

Naar verluidt zet de acteur graag eens een stapje in de wereld. Of dat nu in een discotheek is of op een festival, Leo wordt steeds gespot met zijn heupen los en zijn handen in de lucht.

Ja hoor, de Wolf of Wall Street heeft dance skills:

giphy-6

5/

5. Hij weet hoe hij met (oude) vrouwen moet omgaan

Schermafbeelding 2016-01-12 om 16.42.20

Ook naast het scherm is Leo een gentleman. Leo's grootmoeder (die hij net zoals wij "oma" noemt) overleed in 2008. Leo nam haar zoveel mogelijk mee naar filmpremières.

53d5245521c12_-_leonardo-dicaprio-gran-de

6/

6. … én met dieren

leonardo

Leonardo is een toegewijde dierenvriend en steunt vaak dierenrechtenorganisaties zoals het WWF. Hij moedigt zijn fans aan om petities te tekenen en geld te doneren. Leo doet er alles aan om zijn geliefde tijgers, olifanten en walvissen te redden. Bijgevolg is hij ook een verwoed milieuactivist. Hij wordt geprezen voor zijn ecofilm 11th Hour en voor zijn keuze om alleen commerciële vluchten te nemen in plaats van privéjets. Verder rijdt hij met een hybride auto en kocht hij een eiland in Belize, louter en alleen om er een ecovriendelijk resort van te maken. Kortom, een groene superheld.

7/

7. Hij doet aan liefdadigheid

leonardo

Leonardo spendeert zijn miljoenen wijselijk. Hij is gekend als gulle schenker bij liefdadigheidsinstellingen. Hij doneerde onder andere een miljoen dollar aan Haïti, toen het land getroffen werd door een aardbeving. Voor zijn 39ste verjaardag in 2013 organiseerde de acteur een reusachtig feest, waar hij de gasten vroeg om geen cadeaus mee te brengen maar geld te schenken voor wildlife efforts. Toen hij afgelopen weekend zijn (enige) Golden Globe voor The Revenant in ontvangst nam, stimuleerde hij het publiek om een steentje bij te dragen aan de heropbouw na aardbevingen.

8/

8. Hij wist Blake Lively te strikken vòòr Ryan Reynolds

18-blake-lively-leonardo-di-caprio

Voor een vluchtige vijf maand weliswaar, maar toch. Het koppel ging uit elkaar als vrienden.

9/

9. Kate Winslet is nog steeds zijn #1

Ahw-Kate-Winslet-is-nog-steeds-de-1-van-Leonardo-DiCaprio_img700

Hij stal onze harten met zijn vertolking van Jack Dawson in de kaskraker Titanic. Geef toe, wie wil er nu niet Rose zijn? Al sinds die befaamde zin van Kate (Rose) in Titanic - "Draw me like one of your French girls, Jack" - zijn de actrice en Leonardo DiCaprio een van de mooiste koppels van het grote scherm ooit. De aantrekkingskracht tussen beiden spatte van het scherm. Sterker nog, de twee zijn al die tijd beste vrienden gebleven. De filmopnames dateren inmiddels uit 1996 (!), maar Leo liet afgelopen weekend op de rode loper van de Golden Globes weten dat Kate nog steeds zijn nummer één is. Aaww..

1452475916-leonardo

10/
10. Zijn haarband

Wanneer zijn haar te lang wordt, draagt ie een haarband.

leohaar