Detoxen met jeans

Gepubliceerd op 30 December 2015 door Elise
Detoxen met jeans

jeanzz

Duurzaamheid was een hot topic in de modewereld afgelopen jaar. In 2015 lanceerden labels steeds vaker ecologische collecties. Nu is ook denimindustrie aan de beurt. 

Het Belgische mannenlabel Atelier Noterman lanceert jeans die de denimwereld op z’n kop zet. De Detox Denim verbruikt immers 80% minder water, 80% minder elektriciteit en 80% minder toxische stoffen bij de productie dan een typische jeans. Bovendien bedacht ontwerper Luc De Maeght de ‘Eco Wash’: een wassing die amper water verbruikt.

Verantwoorde jeans

Doorgaans worden er per kilo geproduceerde jeans honderden liters water verspild en verschillende toxische stoffen geloosd in het ecosysteem. Een revolutie dient zich aan en Atelier Noterman wil met zijn Detox Denim hierin een pioniersrol vervullen.

Campagnegezicht Gert De Mangeleer, sterrenchef bij Hertog Jan, zet met plezier zijn schouders onder deze jeansrevolutie.

detoxdenim

Praktisch:

In totaal zijn er zeven wassingen in slim en regular fit. Van eco bleach destroyed (de favoriet van Gert De Mangeleer!) tot eco bleach grey.

Een Detox Denim is te koop vanaf 160 euro.
Atelier Noterman is onder andere te koop bij:
Princess Blue (Antwerpen), Winch Store by Tiffanys (Gent), Lutex (Hasselt).