5 x eettips na de kerstdagen

Gepubliceerd op 26 December 2015 door Christin Ho
5 x eettips na de kerstdagen

eettip6

Zit je met een opgeblazen gevoel in je buik, voel je je futloos na al die kerstdiners of heb je net iet te veel kerstmutsjes gedronken voor het slapen gaan? Deze eet- en drinktips helpen je er bovenop.

1/

1. Yoghurt met bessen

5 x eettips na de kerstdagen - 3
Foto: Thinkstock

Kies 's morgens voor een licht ontbijt zoals Griekse yoghurt met bessen. Yoghurt zit boordevol voedingsstoffen en is rijk aan gezonde vetzuren. Het breekt suikers en alcohol af.

2/

2. Groene thee 

Green tea n the brown mat
Foto: Thinkstock

Heb je last van een opgeblazen gevoel in je  buik? Groene thee zit vol anti-oxidanten en zuivert je lichaam, waardoor giftige afvalstoffen het lichaam sneller verlaten en vetstoffen worden afgebroken.

3/

3. Omelet met groenten

5 x eettips na de kerstdagen - 7
Foto: Thinkstock

Of je nu al dan niet een kater hebt, eieren zijn 's morgens je beste vriend. Ze bevrijden je lichaam van alle toxische stoffen. Voeg geen kaas of spek toe omdat je lichaam moet herstellen van de zware kerstdiners.

4/

4. A banana a day, keeps your body hydrated all day 

5 x eettips na de kerstdagen - 9
Foto: Thinkstock

Bananen bevatten kalium, een mineraal dat helpt bij het verwijderen van te veel zout uit je lichaam en je energiepeil aanvult na een vermoeiende nacht.

5/

5. Havermout met peer

5 x eettips na de kerstdagen - 11
Foto: Thinkstock

Ook havermout is goed voor je. Deze graanvlokken zitten vol eiwitten, houden je darmen gezond en is ook de perfecte vervanger voor brood.