Zo maak jij in 2016 je dromen waar

Gepubliceerd op 23 December 2015 door Britt Valkenborghs
Zo maak jij in 2016 je dromen waarWild (2014)
dromen
Wild (2014)

Het is weer dé tijd van het jaar: het moment waarop we goede voornemens beginnen te maken voor 2016. Laten we vooral al één ding afspreken: 2016 wordt jouw jaar. Het is de moment om je dromen waar te maken, en met deze tips zet je alvast een stap in de juiste richting: 

 1. Durf te dromen
  De eerste stap én misschien wel de belangrijkste tip om te bereiken wat je al heel lang wil. Durf dromen. Laat je niet afschrikken door ambitieus te zijn. Dromen doet leven.
 2. Zet de eerste stap
  Denk na over je dromen en schrijf ze neer. Maak je dromen concreet. Ergens aan beginnen is altijd de moeilijkste stap. Zet je erover en begin er gewoon aan. Is het je droom om ooit een nieuw leven op te bouwen in Italië? Dan is een avondles Italiaans misschien al een kleine stap in de goede richting.
 3. Praat erover
  Luidop praten over je dromen en passies, maken ze ook concreet. Hou je dromen niet voor jezelf, vanaf andere mensen ervan weten ga je extra gedreven zijn om je doelen te behalen.
 4. Selecteer en verdeel
  Maak een onderscheid tussen doelstellingen op korte- en lange termijn. Welke dromen zouden je momenteel gelukkig maken? Maar niet minder belangrijk: waar zie jij jezelf over 5 jaar? Om grote dromen werkelijkheid te maken is het bovendien ook een goed idee om je droom op  te delen in kleinere, realistische doelstellingen. Zo wordt het makkelijker om er naartoe te werken.
 5. Blijf optimistisch
  Optimisme is een geluksmagneet. Laat je hoofd nooit hangen. Met een positieve attitude kom je véél verder.
 6. Kill your darlings
  Bepaalde doelstellingen bereiken betekent ook: afscheid nemen van ruis. Alle dingen die het waarmaken van jouw dromen verhinderen. Kleine, minder leuke keuzes zijn belangrijk om tot het echte doel te komen.