GADGET: een vaatwasser voor je borstels

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
GADGET: een vaatwasser voor je borstels

brushpearl

Je make-upborstels grondig reinigen is een noodzakelijke maar soms tijdrovende bezigheid. Wat als je een vaatwasmachientje had dat het klusje voor jou klaarde? Dan is de Brush Pearl misschien wel hét beautygadget voor jou.

Wie regelmatig make-uppenselen gebruikt, kent het wel: reinig de borstels tussendoor regelmatig met alcohol (of een brush cleanser) en was ze om de twee weken grondig met lauw water en zachte babyshampoo. Door je borstels proper te houden, verleng je hun levensduur en verwijder je schadelijke bacteriën. Bovendien is het veel makkelijker om make-up aan te brengen met penselen waarvan de haartjes vrij van restjes product zijn. Wie tegen het tweewekelijkse badje opziet, kan misschien een beroep doen op de reinigende kunsten van de Brush Pearl, een afwasmachine voor je borstels.

Brush-023

Yup, net zoals de vaat van het kerstdinertje in de goede oude vaatwasser verdwijnt, krijgen gebruikte borstels een wasbeurt in de Brush Pearl. Ultrasone golven in het water zorgen ervoor dat de automatische borstelreiniger je penselen na drie wascycli weer brandschoon aflevert.

Hoe?

  1. Cleaning Cycle: plaats de borstels in de houders en vul het reservoir met lauw water en detergent. Stel gewenste programma in.
  2. Rinse Cycle: giet het vuile water weg en vul het reservoir opnieuw met lauw water en herhaal het voorgaande proces maar voeg deze keer geen detergent toe.
  3. Drying Cycle: giet het water uit het reservoir en klik het deksel van het toestel omhoog zodat de borstels kunnen drogen.

Brush-041

Klinkt bijna te mooi om waar te zijn en dat is het waarschijnlijk ook. Ondanks lovende kritieken op het YouTube-kanaal van de fabrikant zelf, zijn heel wat onafhankelijke gebruikers minder enthousiast. De Bush Cleanser ziet er leuk uit maar blijkt naar prijzig (99 dollar) helemaal niet zo gebruiksvriendelijk en doeltreffend. Moraal van het verhaal: wat je zelf doet, doe je vaak beter. Ook als het om het reinigen van je make-upborstels gaat.

Meer info: www.brushpearl.com