5 simpele gerechtjes met Special K

Geüpdatet op 25 Januari 2016 door ELLE België
5 simpele gerechtjes met Special K

4_truffes-crues1
De ontbijtgranen van Special K zijn niet alleen perfect om de dag te starten, ook tussendoor kan je er heel wat mee. Of je nu kiest voor Special K Pure Chocolade, Special K Melkchocolade of Special K Crunchy Muesli chocolade & hazelnoten, deze makkelijke en snel te maken dessertjes smaken altijd naar meer!

Knapperige truffels met Special K

Voor 10 truffels

  • 8 Medjool dadels (zonder pit)
  • 1 handvol Special K Pure Chocolade
  • 2 – 3 c. cacaopoeder
  • 1 c. eetlepel ahornsiroop (agave of honing)
  • Kokosschilfers ter decoratie

Mix de dadels met een mixer en boeg er de cacao en siroop aan toe. Mix nogmaals met de Special K. Voeg de Special K in twee of drie verschillende stappen aan toe zodat de kleine stukjes knapperig blijven. Maak bolletjes van de emulsie en rol ze door de kokosschilfers. Laat twee uur rusten in de koelkast voor je de zelfgemaakte truffels serveert.

1/

1_rose-des-sables

Zandrozen

  • 200g zwarte chocolade (of melkchocolade, aan u de keuze)
  • 150g de Special K Melkchocolade

Laat de zwarte chocolade smelten in een bain marie en voeg de Special K toe. Maak roosjes met behulp van twee soeplepels en een stukje aluminiumfolie. Laat twee uur opstijven in de koelkast.

2/

5_cookies

Koekjes van Special K Pure Chocolade

+/- 30 cookies
Voorbereiding: 10 min
Oven: 15 min

  • 2 eieren
  • 200 g boter op kamertemperatuur en in grove stukken gesneden
  • 120 g witte suiker
  • 120 g de bruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g bloem
  • 1 eetlepel natriumbicarbonaat
  • 1 eetlepel verse gist
  • 120 g Special K Pure Chocolade
  1. Crush de Special K Pure Chocolade zachtjes met je handen
  2. Meng de gist met 100 ml warm water en laat het mengsel even rusten.
  3.  Voeg de boter, witte en bruine suiker samen in een grote kom en klop tot een zacht mengsel. Voeg nadien de vanillesuiker toe. Meng grondig.
  4. Voeg de eieren toe en meng met een garde.
  5. Voeg de boter, het natriumbicarbonaat en de gist toe en meng met een garde.
  6. Voeg de Special K Pure Chocolade toe en meng zachtjes met een houten lepel.
  7. Bedek een bakplaat met bakpapier. Leg het deeg in balletjes op de bakplaat, druk ze tot schijfjes met een houten lepel. Hou voldoende afstand want de balletjes zetten uit in de oven. Bak de koekjes gedurende 15 minuten.
  8. Haal de koekjes uit de oven en laat tien minuten afkoelen.

3/

3_parfait-myrtilles-granola-2

Parfait met bosbessen en Special K Crunchy Muesli chocolade & hazelnoten

Voor twee personen

  • 2 porties yoghurt natuur
  • 150 g bevroren bosbessen
  • 30 g suiker
  • 8 eetlepels Special K Crunchy Muesli chocolade & hazelnoten
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels suiker

Verwarm de bevroren bosbessen in een pan met water en de 30 g suiker. Meng de yoghurt met het citroensap en twee theelepels suiker. Vermeng een deel van de vloeibaar geworden bosbessen onder de yoghurt en bewaar de saus voor later. Vul de bodem van twee glazen potjes met twee eetlepels Special K Crunchy Muesli chocolade & hazelnoten en overgiet met de saus van de bosbessen. Breng daarna een laagje van het mengsel van bosbessen en yoghurt aan. Herhaal dit een paar keer tot wanneer het potje vol is. Bewaar in de koelkast tot wanneer het dessertje geserveerd kan worden. Werk af met verse bosbessen.

4/

7_apple-crumble

Appel-crumble

  • 1 kleine geschilde gala appel in stukken
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 25 g Special K Crunchy Muesli chocolade & hazelnoten
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • eetlepels gesmolten boter

Voeg de appelpartjes, de suiker en een halve theelepel kaneel in een kom (geschikt voor de microgolfoven). Meng de Special K Crunchy Muesli chocolade & hazelnoten, de boter, de bruine suiker en de overgebleven kaneel in een andere kom. Voeg de gesmolten boter toe en vermeng alles.

Overgiet de appeltjes met het mengsel van muesli. Verwarm gedurende 90 tot 120 seconden op 900w in de microgolfoven. Opgepast, want het schaaltje kan warm zijn.

Serveer met slagroom of een bolletje vanille-ijs.