ZIEN: Macaulay Culkin maakt comeback als Kevin McCallister

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
ZIEN: Macaulay Culkin maakt comeback als Kevin McCallister

home-alone

Zesentwintig jaar nadat 'Home Alone' in première ging, kruipt voormalig kindersterretje Macaulay Culkin opnieuw in de huid van de achtergelaten Kevin McCallister. Het resultaat is heel wat minder schattig dan 26 jaar geleden.

De kans is groot dat je binnenkort al zappend op de 'Home Alone' botst. De familiefilm waarin een 8-jarig jongetje alleen thuis wordt achtergelaten én ook nog eens een duo gemene boeven over de vloer krijgt, is immers verplichte kijkbuiskost in de eindejaarsperiode.

LEES OOK: 15 niet te missen kerstfilms

Maar heb je ooit al eens stilgestaan bij wat het met een 8-jarige doet om niet één, maar twee maal door je familie achtergelaten te worden? En dan hebben we het nog niet eens gehad over de onmogelijke taak om twee genadeloze dieven uit het ouderlijke huis te houden. Je zou voor minder tot een verknipte volwassene uitgroeien. Eind goed, al goed, knuffel met de mama en alles is vergeten en vergeven? Nope, de demonen uit Kevins verleden lijken de dertiger nog steeds niet hebben losgelaten.

In de eerste aflevering van een reeks kortfilms kruipt Macaulay Culkin opnieuw in de huid van het jongetje dat hem 26-jaar geleden wereldberoemd maakte. De volwassen Kevin is een nerveuze gelegenheidschauffeur zonder rijbewijs die het rijden wijselijk aan de klant, gespeeld door regisseur Jack Dishel, overlaat. Wanneer Kevin een telefoontje van zijn moeder negeert en Dishel dat 'ijskoud' vindt, komen al Kevins jeugdtrauma's boven.

Maar waneer Kevin en Jakc overvallen worden moet het ergst nog komen....cutest 8 year old in the world? Not so much.