Getest: zweefhelikopters

Geüpdatet op 17 December 2015 door Isabelle Vander Heyde
Getest: zweefhelikopters
Schermafbeelding 2015-12-17 om 16.32.05
Skipakken: Roxy, Helmen en maskers: Bollé

Programma van de dag: knuffelen met twee knappe broers op 3500 meter hoogte. Dit is Pearl Harbour in de bergen!

In duidelijker termen: vandaag testen we de ULM uit, een soort van open helikoptertje die je door middel van een zeil moet besturen. Het ding gaat tot 4000 meter hoogte, perfect dus voor een tochtje over de bergtoppen. Het woord „zweefhelikopter” is eigenlijk verkeerd, aangezien er wel degelijk ronkende motoren bij komen kijken, maar na hevige discussies vonden we gewoon geen betere term.

Onze eerste indruk? De helikopter is schattig… maar oogt nu ook weer niet zo stevig. De instructeurs, twee broers, zijn ook heel schattig en ogen wel standvastig. Ons meisjeshart zegt ons meteen in te stappen, ons hoofd heeft niet veel te zeggen (want wordt ruw in een gigantische helm met geluiddichte oorstoppen gepropt).

Schermafbeelding 2015-12-17 om 16.31.40

1
Bril: Grand Optical

Het opstijgen is een James Bond film waardig! Je raast aan een duizelingwekkende snelheid over het ijs en zonder het goed en wel te beseffen vlieg je de lucht in. Boven is het ijzig koud en voel je de wind met volle kracht in het zeil van je vliegmachine, maar twijfel niet om een „king of the world” momentje met gestrekte armen uit te voeren: een gevoel uit de duizend! Terwijl ik als Leonardodicapriovogel achterin de ULM zit te trippen, gidst Schattige Broer 1 mij over skiliften en het beroemde Lac de Tignes, scheert hij rakelings langs bergtoppen en verlaten ijsvelden (ik waan me even in Star Wars) en eindigt hij met een plotse stilstand (op 3500 meter hoogte). De drang om naar beneden te kijken én hevig met mijn armen te wapperen is plots heel erg groot…

Voor ik het weet zit de lucht erop (twintig minuten vliegen echt voorbij, pun intended) en duiken we voor een spectaculaire draai weer richting de landingsbaan. Lichtjes onderkoeld, maar met sterretjes in de ogen, sta ik even later weer op de begane grond. Schattige Broer 1 en Schattige Broer 2 lijken oprecht blij (opnieuw) een toerist tot het fandom der ULM’s te hebben bekeerd. Blij dat ik hun dag heb gemaakt!

2

3

4

1

 Vanaf €80 voor een vlucht van 15 minuten, klik hier voor meer info en reservaties.