Peta schenkt bontjassen aan vluchtelingen

Gepubliceerd op 17 December 2015 door Laure Vandendaele
Peta schenkt bontjassen aan vluchtelingen

Fur-Coat-Donation-3
De Britse tak van dierenrechtenorganisatie Peta stuurt bontjassen naar vluchtelingen in Syrië en Calais. Met deze jassen moeten vluchtelingen zich weren tegen de winterse vrieskou. 

Peta en bontjassen gaan normaal gezien niet samen maar als er een hoger goed mee gemoeid is, maken de 'People for the Ethical Treatment of Animals' graag een uitzondering.Toch is het verrassend dat net Peta een groot aantal bontjassen richting Syrië en Calais stuurt waar ze vluchtelingen moeten beschermen tegen de vrieskou. Peta verzamelde de jassen via het  bont-donatieprogramma van Peta UK waarbij mensen afstand doen van hun kledingstukken die op een wrede manier geproduceerd werden.

'Peta kan de nertsen, konijnen, honden en andere dieren die zijn gedood en van wie de vacht van hun lichaam is gerukt, niet terugbrengen. Maar we kunnen wel hulp bieden aan vluchtelingen die met alle macht proberen te overleven', zegt Peta UK directeur Mimi Bekhechi. 'Peta roept bontdragers op om hun geweten te zuiveren en hun jassen te doneren, zodat wanhopig koude vluchtelingen – de enige mensen met enig excuus om bont te dragen – deze winter warm blijven.'

Fur-Coat-Donation-4