Getest: de BunJRide

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
Getest: de BunJRide

bunjride

IK. WIL. NIET. MEER!!!!!!!

Mijn laatste woorden voor ik aan een snelheid van 150 km/u een ravijn in stort. Op ski’s. Min of meer vrijwillig. Terwijl een elastiekje mijn leven moet redden.

Met andere woorden: ik heb vandaag de beruchte BunJRide van Tignes getest. Wat? Een sensationele attractie die de technieken van een bungee jump, katrolbaan en schanssprong combineert. Je glijdt een ramp van ongeveer 30 meter af, zet je af op het kleine bultje onderaan de schans en… maakt dan een vrije val boven een leegte van 40 meter! Springers zitten goed ingesnoerd in een harnas en hangen langs weerszijden vast aan beweeglijke elastieken die hen, eens ze de val achter de rug hebben, op en neer laten tollen als een yoyo.

bunjirde8

Ervaring?

ELISE: Met trillende benen, felle hartkloppingen en een flinke dosis moed (die evenwel op een razend tempo in onze bottines zakte) beklom ik - overmoedig als ik ben - als eerste de metershoge schans van de BunJRide. "Was ik hier maar nooit aan begonnen" bekende mijn innerlijke zelve. Uitgerust met een harnas dat aan beide zijden van mijn taille bevestigd is aan twee mobiele elastische koorden, baan ik mijn weg naar de top van de skischans. Daar overvalt me een gevoel van adrenaline madness en een grote aarzelingsdrang - vooral wanneer ik gedwongen word de dieperik in te kijken. In de verte spot ik een gestalte die mij gerust stelt. "Hij zal je opvangen", wordt me toegefluisterd. Na een finale countdown raas ik de schans af aan een tempo die mijn ski doet losspringen. Ik verschiet van mijn eigen oerkreet. Na wat serieus op en neer gebengel, word ik naar beneden geloodst recht in de armen van die man die - bij nader inzien - even hard staat te trillen als ik. Haast onmiddellijk bekent hij dat het zijn eerste werkdag is. Had ik dàt geweten…Schermafbeelding 2015-12-17 om 12.20.48 Schermafbeelding 2015-12-17 om 12.20.58 Schermafbeelding 2015-12-17 om 12.21.12

ISABELLE: Echt eng, maar dé grote must van Tignes! Ik blokkeer al op de schans zelf: niet dat recht skiën ooit een probleem voor mij is geweest, maar blijkbaar loopt het bij de minste aarzeling van de skiër, bij de minste uitschuiver van één van de latten helemaal in het honderd. Plots word je paranoïde en krijg je horrorbeelden van een val òp de schans, waarna je door de elastieken de leegte in wordt gesleurd. Dat is dus niet gebeurd. Na een perfecte schanssprong vlieg ik door de lucht en -tip: doe je ogen niét dicht, gewoon te jammer!- dat voelt aan als vliegen -weinig verwonderlijk. Eens ik weer veilig met beide benen op de grond sta, trillen diezelfde ledematen zodanig dat ik toch een pauzemomentje in de diepe sneeuw nodig heb -vooral nadat de man die mij opvangt me toevertrouwt dat dit eigenlijk zijn eerste dag is! Leuk extraatje: de dosis adrenaline die ik eraan overhoud, maakt het „gewone” skiën de hele dag extra bijzonder. Voor herhaling vatbaar!

Schermafbeelding 2015-12-17 om 12.21.53
Skipak Roxy, Helm en masker Bollé

Schermafbeelding 2015-12-17 om 12.22.17

Praktisch: één sprong kost €65, klik hier voor meer info en reservaties.

What to wear op de BunJRide?