WE LOVE: de make-upcollectie van Pantone

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
WE LOVE: de make-upcollectie van Pantone
PantoneSephora
foto: Sephora

De donkerste dagen van het jaar kunnen best wat kleur gebruiken, dus waarom niet een beetje pastel op je vel?

Pantone riep voor 2016 niet één maar twee kleuren uit tot 'kleur van het jaar'. De smaakmakers van de kleur gooien het volgend jaar over een compleet andere boeg en voelen na het warme, wijnrode marsala opnieuw wat meer voor schattige pasteltinten. Roze Quartz (poederroos) en Serenity (babyblauw) kleuren 2016 én de nieuwe make-upcollectie die Pantone samen met de Amerikaanse parfumerieketen Sephora ontwierp.

De kleurrijke collectie bestaat uit een oogschaudwpalette met daarin zowat alle kleuren van de regenboog, vijf smeuïge lipglossen (paars en geel!) en twee lippenstiften in de kleurtjes van het jaar. Blauw en roze, een opvallende kleurkeuze waarmee Pantone wil aansluiten bij de golf van gendersouplesse die momenteel door de modewereld rolt. 'We kunnen niet om de genderblur in de mode en de impact die het ook op andere domeinen van design heeft heen. Het heeft ook onze manier waarop we naar kleur kijken veranderd.', zegt Leatrice Eiseman, uitvoerend directeur van het Pantone Color Institute. 'Beide kleuren zijn zowel warm als koel en spreekt mannen en vrouwen aan. De huidige generatie maalt sowieso al niet om stereotype kleurgebruik en staat voor veel open.'

De collectie is binnenkort beschikbaar via Sephora.com. Of via een goede vriend/vriendin die binnenkort een bezoekje aan de States brengt.