We love. De eerste container shopping village in Antwerpen

Gepubliceerd op 13 December 2015 door Christin Ho
We love. De eerste container shopping village in Antwerpen

convoi1

Vanaf april 2016 is België een creatief en atypisch shoppingcentrum rijker met Convoi langs de Schelde. 

In Convoi zullen mode, design, food en cultuur de vier pijlers zijn. In 45 containers zullen shoppers, cultuurminnaars en andere geïnteresseerden verleid worden op het terrein aan de Waagnatie.

Convoi is een 100% Belgisch initiatief. Gelijkaardige concepten bestaan al langer in het buitenland, maar zijn gloednieuw in ons land. Met dit initiatief wil founder Kim Soeffers Belgische creatieve ondernemers de kans bieden om te experimenteren. “Belangrijk om te weten is dat we een door ons gecureerde selectie van merken brengen. We bieden jong talent een ondersteunend platform aan om zich bij aan te sluiten”.

De compleet uitgeruste containers met elektriciteit, verwarming, wifi, displaymeubilair en een kassasysteem kunnen gehuurd worden door jonge labels voor een week en gevestigde labels voor minstens drie maanden. Ook 24/7 security en PR- en marketingondersteuning zijn inbegrepen. “Een tijdelijke winkel uitbaten binnen het kader van Convoi kan de ideale springplank zijn voor ondernemers die hun concept willen testen zonder daarvoor al te veel risico’s te nemen”, aldus Convoi. 

Ook consumenten zullen kunnen genieten van een unieke ervaring langs de Schelde, weg van de drukke winkelstraten. “Tot voor kort was het Eilandje vooral een culturele en gastronomische trekpleister, maar om te shoppen was er weinig voorhanden. We merken dat het noorden van Antwerpen meer appeal krijgt bij de massa”, klinkt het bij Convoi.