Winona Ryder voor Marc Jacobs Beauty

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Claire
Winona Ryder voor Marc Jacobs Beauty

winona-1-HR

Ontwerper Marc Jacobs verklapte instagramgewijs wie het nieuwe gezicht van zijn make-uplijn wordt in 2016. Na twee gezamelijke modecampagnes, waaronder die van deze winter, is de Amerikaanse actrice Winona Ryder nu ook het gezicht van de beautylijn van het merk. Hashtag 4everwinona!

Actrice en nineties icoon Winona Ryder en ontwerper Marc Jacobs zijn al meer dan 20 jaar goed bevriend. Zij zit meestal front row bij zijn shows, hij bengelt regelmatig aan haar arm op de rode loper. A match made in nineties heaven, want zij is de ultieme grungy it-girl, terwijl hij de ultieme nineties designer was, met als doorbraak zijn grunge-collectie voor Perry Ellis in 1992.

Ryder en Jacobs in een shoot voor Harper's Bazaar in 2011
Ryder en Jacobs in een shoot voor Harper's Bazaar in 2011

"Winona is briljant, getalenteerd en zò mooi, er is geen vergelijking mogelijk", schreef Jacobs in zijn instagrambericht, en aan Allure verklapte Ryder dat ze het een hele eer vond. "Al ben ik nog altijd niet goed met make-up. Ik word al mijn hele leven opgemaakt door fantastische make-up artists en je zou denken dat ik ondertussen al heel wat tips heb opgepikt, maar het tegendeel is waar." Haar favoriete product uit de Marc Jacobs lijn is de Twinkle pop stick eyeshadow: "het ziet eruit als een dikke, crèmige eyeliner, maar het is oogschaduw. Ik smeer het op en veeg het dan een beetje weg, voor een morning after look." Ook wel bekend als de typische grunge make-uplook.

Winona in de 2015 wintercampagne van Marc Jacobs
Winona in de 2015 wintercampagne van Marc Jacobs

Hoewel ze er al verschillende modecampagnes opzitten heeft, naast Marc Jacobs was ze ook al het uithangbord voor onder andere Rag & Bone, is dit haar allereerste beautycampagne. En dat terwijl ze, en we quoten hier even People Magazine, " er Benjamin Buttongewijs elk jaar beter uitziet." Wij zijn alvast team Jacobs én team Johnny Depp: Winona Forever!