Blogster Sofie Valkiers lanceert geurkaarsen

Gepubliceerd op 8 December 2015 door ELLE België
Blogster Sofie Valkiers lanceert geurkaarsen

Sofie ValkiersBlogster Sofie Valkiers verkent nieuwe oorden en lanceert Sanui, een eigen lifestylemerk met geurkaarsen.

Sofie Valkiers verloor haar hart aan een Braziliaanse man en even later ook aan Brazilië. Het is dan ook geen verrassing dat het parfum  van haar nieuwe geurkaarsen herinnert aan het Latijns-Amerikaanse land. 'Toen mijn vriend en ik pas samen waren, nam hij me mee naar zijn huis in Brazilië. Zodra we in Itacaré aankwamen, waren we allebei verliefd. Niet alleen op elkaar maar ook op dat prachtige kuststadje en de heerlijke geuren van witte bloemen, de zee en de exotische vruchten. Ik wist meteen dat ik dit moment in Brazilië voor eeuwig wilde vasthouden.

Om die olfactorische herinnering in een luxueuze geurkaars te gieten, deed Valkiers een beroep op de Franse neus Emmanuel Philip die al eerder samenwerkte met Louis Vuitton, Boucheron, Habitat en Nuxe. Voor Sofie creëerde hij een subtiele geur met papaya en passievrucht in een siroop van kokosmelk en een hart van tiaré bloem en ylang ylang.

Als Valkiers last heeft van heimwee, hoeft ze enkel een kaars aan te steken. 'Bovendien geven ze me de mogelijkheid een thuis ver van huis te creëren. Ik reis veel, heb een hectische levensstijl, dus elk moment dat ik voor mezelf kan vrijmaken, is enorm belangrijk. Om onpersoonlijke hotelkamers toch wat op de fleuren, neem ik altijd wat spulletjes van thuis mee: foto's van mijn vrienden en familie, mijn eigen kussen, mijn favoriete huisparfum en nu dus ook de kaarsen van Sanui.'

Sanui is verkrijgbaar via de webshop www.sanui-antwerp.com. Per kaars betaal je 45 euro. 

Itacaré ©Ringo Gomez-Jorge & Inge Rylant