ELLEworkout: Last van kerststress?

Gepubliceerd op 5 December 2015 door Christin Ho
ELLEworkout: Last van kerststress?SAMSUNG CSC
ELLEworkout: Last van kerststress? - 1
Foto: Vincent Van Reusel

Yoga is veel meer dan de lotushouding en op je hoofd staan! Iedere maand deelt Mounira Bazzi van Living Yoga een eenvoudige yogatip die je leven nog iets fijner zal maken. Deze maand: Ontstress tijdens de kerstperiode.

Mounira Bazzi heeft haar eigen yogastudio ‘Living yoga‘ in hartje Antwerpen en ze organiseert ook regelmatig bijeenkomsten op prachtige locaties in de Koekenstad. Denk aan: het Paleis op de Meir, de Stadsfeestzaal, het MuHKA en Park Spoor Noord.

“De poses die ik wil tonen, zijn zeker niet bedoeld om je het hoofd over te breken. Ik wil dat elke pose je helpt om met moed, evenwicht en kracht van het leven te genieten. Die kracht vind je vanzelf wanneer je jouw lichaam met liefde en respect behandelt,” zegt Mounira.

Heb je schrik van bizarre standjes of kan je je lichaam niet in alle mogelijke bochten wringen? Geen nood, daar draait yoga niet om. “Onthoud dat er geen ‘one size fits all’ manier is om aan yoga te doen. Als je je oncomfortabel voelt met een overgang of variatie, pas het aan naar wat goed voelt voor jou,” benadrukt Mounira.

Savasana pose tegen kerststress

Mounira: "De kerstperiode staat voor warmte en gezelligheid, maar brengt ook de nodige stress met zich mee. Kom tussen het zoeken naar de perfecte outfit en cadeautjes, het toveren van een x-gangen diner op tafel, het hollen van het ene naar het andere kerstfeestje volledig tot rust met deze yoga pose."

04
Foto's: Vincent Van Reusel

Stap 1
Zit op de grond, strek je benen en hou je handen met de palm naar beneden naast je lichaam.

Stap 2
Leun achterover en steun op je armen .

Stap 3
Strek je rug volledig op de grond, ontspan je benen en voeten en strek je armen naast je lichaam met de palm omhoog voor ongeveer 10 minuten.

Volg Mounira Bazzi van Living Yoga op Facebook