Preview: zo vieren wij

Gepubliceerd op 3 December 2015 door Natalia Tjurina
Preview: zo vieren wij

Preview: zo vieren wij - 1

It's the most wonderful time of the year! Dat de kerstperiode iets magisch heeft, kan niemand ontkennen. Al helemaal omdat iedereen zo zijn eigen tradities en manier van vieren heeft. Zo brengt Creatief Vlaanderen de laatste week van het jaar door. 

Bartel Van Riet (33) is tuinarchitect bij De Tree Musketiers en presenteerde onder andere ‘Groenland’

"De kerstperiode heb ik altijd een fantastische tijd gevonden. Iedereen terugzien, naar nieuwjaarsbrieven luisteren, pakjes uitwisselen,… Kortom, met z’n allen genieten van de gezellige drukte. Het is ook de tijd van het jaar waarin iedereen terug een stapje dichter naar elkaar toe zet. Als geurenmens hou ik erg van het contrast tussen de frisse geur van de koude buitenlucht en die van een warm huis gevuld met eten en vooral een echte kerstboom. De kerstboom kiezen en opzetten maakt dan ook een belangrijk deel uit van de jaarlijkse traditie. Die is steeds van a tot z verzorgd volgens een heerlijk thema en met een ingrijpend resultaat. Op een paar uur tijd wordt de woonkamer getransformeerd tot een heus kerstdecor. Vaste tradities zoals deze, zo mogen er wel meer zijn! Ik kijk er elk jaar naar uit. Ik ben ook het type dat overal graag bij is, dus het zou erg knagen om iets te moeten missen. Het vele over en weer gerij en het bijhorende BOB-gedoe kan ik dan wel weer missen. Ik geef graag cadeaus, een uitdaging die ik altijd zo goed mogelijk ter harte neem en waarschijnlijk ook regelmatig op een ‘Bartel-manier’ laat uitdraaien met een wat atypische uitkomst. Zelf heb ik niet echt een wenslijstje, al ben ik altijd blij met een echte verrassing."

Lees hoe Johannes Faes a.k.a. Tourist LeMC, Lara Taveirne, Martena Duss en nog een hoop anderen de kerstperiode doorbrengen in ons decembernummer, nu in de winkel!