Barbie als Andy Warhol

Gepubliceerd op 2 December 2015 door Laure Vandendaele
Barbie als Andy Warhol

WarholBarbie
Met meer dan 150 beroepen op haar curriculum vitae was het maar kwestie van tijd vooraleer Barbie de identiteit van een kunstenaar aannam. Nadat Mattel eerder al een Karl Lagergfeld, Moschino en Katniss Everdeen-pop uitbracht, lanceert het merk net voor de feestdagen een Andy Warhol Barbie.

Wanneer twee iconen uit de popcultuur de handen in elkaar slaan, kan je er donder op zeggen dat er iets cools uit de bus komt. Zoals een Barbie met het iconische kapsel van pop art-kunstenaar Andy Warhol bijvoorbeeld. De pop is het resultaat van een samenwerking tussen Barbie en The Andy Warhol Foundation en is vanaf morgen te koop via de thebarbiecollections.com. Van het collector's item werden slecht 99 exemplaren gemaakt die elk 100 dollar kosten. Maar voor dat bedrag krijg je wel eindeloos speelplezier. 'Beroemdheid duurt misschien maar vijftien minuten maar spelen kan je altijd!', aldus Dayton Hermann van The Andy Warhol Foundation.

LEES OOK: Dit is het eerste jongetje in een Barbiereclame

Ook Ron Robinson droeg zijn steentje bij aan de Barbie X Andy Warhol-lijn. De Amerikaanse ontwerper maakte een capsulecollectie met accessoires en decospullen gebaseerd op de unieke Barbiepop.

Bestellen kan via The Barbie Collection

BarbieIsWarhol