Zien: celebs tegen huiselijk geweld

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Elise
Zien: celebs tegen huiselijk geweld

huiselijkgeweld

Acht beroemde sterren vormen het (bont en blauwe) gezicht van een grootse campagne tegen huiselijk geweld. Niemand minder dan Gwyneth Paltrow, Miley Cyrus, Kim Kardashian, Kendall Jenner, Emma Watson, Madonna, Kristen Stewart en Angelina Jolie werden stevig toegetakeld... (althans toch op foto). 

De foto's van de celebs werden zo gephotoshopt dat het lijkt alsof ze zelf het slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Het brein achter de campagne is de activist en artiest AleXsandro Palombo. Onder het motto "het leven is een sprookje als je de stilte doorbreekt" wil hij bewustzijn creëren over het verborgen geweld dat in vele huiskamers voorkomt.

"De grootste boosdoener in huiselijk geweld is de stilte, een stilte die elk jaar mensen doodt of blijvende invaliditeit veroorzaakt", licht Palombo toe in zijn Facebookpost. "Huiselijk geweld is een sociale kanker die geen grenzen of sociale status kent, het kan iedereen overkomen, of je nu een modale mens bent of een beroemdheid. Het geweld kan enkel verslaan worden door middel van opvoeding, bewustmaking en de integratie van termen als respect en gelijkheid."

Het gerucht gaat dat Kendall en Kim - ondanks het feit dat ze de actie steunen - nooit de toestemming gaven om hun foto's te gebruiken voor de campagne. Het is niet bekend of de andere sterren de fotobewerkingen wél officieel goedkeurden.