Belgian Pride: 10 x imagoboosters

Geüpdatet op 16 November 2018 door ELLE België
Belgian Pride: 10 x imagoboosters

Belgian Pride: 10 x imagoboosters - 1

Van 'Failed State' tot 'Fossiel van de Dag'. We zijn het genoegzaam gewend om het voorwerp van Belgenmoppen te zijn, maar de internationale Belgium bashing gaat ons te ver. Hoog tijd voor revanche, dachten we bij ELLE. Vergeet het verdriet van België, dit zijn de tien troeven van ons land. De hoogste concentratie cafés, chocolatiers en frituren per inwoner viel net buiten de toptien.

1. We hebben Pascale Naessens

Pascale Naessens

Met haar no nonsense aanpak en pure smaken, ontketende Pascale Naessens een ware revolutie in de Belgische keukens. Met haar immens populaire kookboekenreeks verpulverde ze bij ons alle verkooprecords, maar ook internationaal breekt ze potten: haar vijf titels werden met succes vertaald in het Frans, Engels, Duits en zelfs Chinees. Dat ze nu ook de titel van ‘beste kookboekenreeks ter wereld’ aan haar naam mag toevoegen, zal de Pascale-hype ongetwijfeld nog doen toenemen.

1/

2. We hebben… de slimste mensen ter wereld

img_1971_0

De populaire tv-quiz met de meest pretentieuze naam uit de televisiegeschiedenis levert sinds 2003 elk jaar de slimste mens ter wereld af. Voor de diehard fans of de grootste geeks: dit zijn de finalisten in chronologische volgorde:

Alain Grootaers, Stany Crets, Bert Kruismans, Wouter Deprez, Steven Van Herreweghe, Annelies Rutten, Freek Braeckman, Linda De Win, Bert Kruismans, Tomas Van Den Spiegel, Gilles De Coster, Adil El Arbi.

2/

3. We hebben De Rode Duivels

duivels

Sinds de Rode Duivels op één staan in de FIFA-ranglijst, beleven we het oranjegevoel op z’n Belgisch, supporteren we voor elke match in tricolore tenue, is het ontzettend cool om Panini-stickers van De Bruyne, Mertens en co te verzamelen en zijn onze favoriete hashtags #tousensemble #iedereenmee.

3/

4. We hebben de beste festivals ter wereld

Tomorrowland mainstage

België is het festivalland par excellence. We hebben al langer een patent op de leukste, ruigste, vettigste, coolste en origineelste festivals maar nu is het ook officieel: ons land werd maar liefst elf keer genomineerd voor de European Festival Awards. Met Tomorrowland als trending exportproduct en Rock Werchter als beste festival ter wereld, staat België voorgoed op de kaart.

4/

5. We hebben de beste modeontwerpers ter wereld

Dries Van Noten
Raf Simons. Dries Van Noten. A.F.Vandevorst. Edouard Vermeulen. Delvaux. Margiela. Véronique Branquinho. Olivier Theyskens. Als het op internationale designtalent aankomt, hebben we in België een levensgroot luxeprobleem. Mode made in Belgium geldt wereldwijd als kwaliteitslabel en wereldsterren als Beyonce, Rihana en Lady Gaga zijn onvoorwaardelijk fan.

5/

6. We hebben de lelijkste huizen ter wereld

ugly belgian houses

Dat Belgen een baksteen in de maag hebben, is een huizenhoog cliché. Dankzij onze verkavelingspolitiek en de vaak tegenstrijdige of ronduit belachelijke bouwvoorschriften is onze eigenzinnige wooncultuur een bron van hilariteit en vermaak tot ver over de landsgrenzen heen. De site Ugly Belgian Houses voorziet de leukste misbaksels van gepaste comments.

6/

7. We hebben Stromae…

Belgian Pride: 10 x imagoboosters - 15

Maar ook Matthias Schoenaerts. Adil El Arbi. De gebroeders D’Ardenne. Wim Vandekeybus. Arno. Manneke Pis. Kuifje. Graag een staande ovatie voor deze Beroemde Belgen – al dan niet fictief - die het Belgisch chauvinisme legitimeren.

7/

8. We behoren tot de gastronomische wereldtop.

Belgian Pride: 10 x imagoboosters - 17

De Karmeliet van Geert van Hecke. Hertog Jan van Gert De Mangeleer. Het Hof van Cleve van Peter Goosens. In de Wulf van Kobe Desramaults. Viki Geunes van ’t Zilte. The Jane van Sergio Herman. Onze chefs zijn wereldsterren van formaat en de beste ambassadeurs van de Belgische gastronomie.

8/

9. We hebben Magritte, Ensor, Tuymans en Borremans

the-treachery-of-images-this-is-not-a-pipe-1948(2).jpg!Blog

Van de Vlaamse primitieven tot Wim Delvoye: België is kunst. We hebben de best bewaarde historische binnensteden (om Brugge niet te noemen) en een cultureel erfgoed om u tegen te zeggen.

9/

 10. We hebben de (op één na) meest multiculturele hoofdstad ter wereld

Belgian Pride: 10 x imagoboosters - 21

Op Dubai na telt Brussel de meeste inwoners van buitenlandse afkomst. De hoofdstad is miniatuur van de wereld, met alle voordelen vandien: de beste adressen voor Marokkaanse thee, Afrikaanse vlechtjes, een workshop Oriëntaalse dans of Indiase kruiden vind je gewoon om de hoek.

Tine Zwaenepoel