Deze topfilms en series krijgen een vervolg

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Isabelle Vander Heyde
Deze topfilms en series krijgen een vervolg

 

 

vervolg films series

Krijg jij maar niet genoeg van je favoriete series en films, voel jij je ook oprecht verdrietig wanneer de laatste noten van de eindcredit van de allerlaatste aflevering erop zitten? Goed nieuws! Deze toppers krijgen het komende jaar een vervolg, laat die popcorn dus maar komen! Mean-Girls-vervolg-600x520

Je favoriete jeugdzonde komt terug: gemener dan ooit én all grown up! 

We nemen je even terug in de tijd, naar 2004, toen een onbeholpen Lindsay Lohan voor het eerst in een roze polo werd gestoken, co-auteur werd van het beruchte Burn Book én de drama’s van al te grote poriën ontdekte -kortom: toen ze deel ging uitmaken van een vriendinnenkliekje. Een avontuur dat heel wat tranen, word vomits, real vomits en een bus crash inhield, maar uiteindelijk toch happy enderig eindigde mét een kus en status van prom queen op het eindejaarsbal.

Eind goed al goed, al worden kleine meisjes groot en kruipt het gemene bloed waar het niet gaan kan.  New Line Cinema kondigde eerder dit jaar haar vervolgplannen voor Mean Girls aan: hier is Mean Moms! De prent is, net als haar voorganger, gebaseerd op een boek van Rosalind Wiseman en volgt de perikelen van een banale huismoeder die in een rijke woonwijk in wordt gekatapulteerd en het harde leven achter de perfect gekapte voortuintjes ontdekt. Geen Lohan en companen voor deze film, wel comedy koningin Jennifer Aniston! Zij vormde als Rachel Green jarenlang de Queen B van New York, benieuwd hoe ze een wespennest vol hysterische moeders overleeft…

1/

44263_18

Vol, voller, volst! De nineties hit Full House wordt van onder het stof gehaald en krijgt een 2.0 vervolg: maak je op voor Fuller House!

In ‘Fuller House’ zijn ieders favoriete tienermeiden uit de populaire jaren ’90 family sitcom ‘Full House’ volwassen geworden. DJ Tanner-Fuller (Candace Cameron-Bure) is dierenarts en woont in San Francisco samen met haar man en drie zoons: de rebelse Jackson, de neurotische Max en baby Tommy Jr. Wanneer DJ plotseling op tragische wijze alleen voor de zorg van haar familie komt te staan, besluiten haar zusje Stephanie (Jodie Sweetin) en beste vriendin en tevens alleenstaande moeder Kimmy Gibbler (Andrea Barber) bij haar te gaan wonen, en stap voor stap  samen het leven weer met veel liefde, vriendschap en plezier tegemoet te gaan.  Ook John Stamos (uncle Jesse), Dave Coulier (uncle Joey) en Bob Saget (vader Danny) maken hun opwachting. In het kamp van de zusjes Olsen, grootste sterren van de show, blijft het verdacht stil.

2/

Baywatch

Ook Baywatch wordt in een nieuw jasje/zwembroekje gestoken in 2016! Volgend jaar krijgt de razend sexy nineties serie een film sequel met niemand minder dan Zac Efron in de hoofdrol. Ontdek hier wat we nu al weten over de aanstormende prent...

3/

Lauren Alexis 2-shot 0451.r.jpg

Wie weet verschijnen spraakwatervallen Lorelai en Rory Gilmore binnenkort weer op je televisie  – of waarschijnlijker – je computerscherm. Volgens geruchten werkt Netflix aan een miniseizoen van nillies hitserie Gilmore Girls.

Vier afleveringen van telkens negentig minuten. That’s it. Netflix sloot reeds een deal met Warner Bros en Amy Sherman-Palladino, schrijfster van de eerste zes reeksen, zou de leiding van het nieuwe seizoen op zich nemen.

De onderhandelingen met de hoofdrolspelers lopen nog maar hoogstwaarschijnlijk keren de bekendste gezichten Lauren Graham (Lorelai), Alexis Bledel (Rory), Scott Patterson (Luke) en Kelly Bishop (Emily)) terug. Met uitzondering van acteur Edward Herrmann – die Emily’s man en Lorelai’s vader Richard vertolkt – hij overleed eind vorig jaar aan kanker.

Sherman-Palladino trok na een conflict met Warner Bros de handen van het laatste seizoen. Hierdoor kreeg de slotaflevering een andere wending dan oorspronkelijk gepland. Keep you informed.

Finding-nemo-dory-marlin

Na twaalf jaar van ongeduld is het eindelijk zover. De avonturen van het alleraardigste clownvisje Nemo en zijn schattige demente vriendinnetje Dory krijgen een vervolg. Na “Finding Nemo” verschijnt binnenkort… “Finding Dory”.

De Pixarproductie uit 2003 was destijds een wereldwijd succes en won tal van prijzen, waaronder zelfs een Oscar. Dinsdag werd het tweede deel van de animatiefilm voorgesteld door Ellen Degeneres, die bovendien haar stem leent aan Dory.

Eind juni 2016 wordt de film op het grote scherm verwacht. De trailer brengt je alvast in de stemming:

4/

The-Notebook-600x520

We herinneren ons nog allemaal de eerste keer dat we wegsmolten bij het romantische drama The Notebook. Het boek (1996) en de film (2004) krijgen nu een opvolger: een tv-serie.

We zullen het leven van de hoofdpersonages Noah en Allie te zien krijgen door de jaren heen. Waar de film een serieuze sprong in de tijd maakte, zal die periode dus opgevuld worden in de serie. Bovendien wordt het verhaal in een historische context geplaatst. De relatie van de twee wordt gekleurd door de rassenpolitiek, economische crisis en naoorlogse sociale moraal in de late jaren 1940 in North Carolina. Anderzijds zal de ontroerende omkadering van het verhaal, de ziekte van Alzheimer bij Allie, in de tv-serie weggelaten worden.

De schrijver van het originele boek Nicholas Sparks staat in voor de productie. Hiervoor werkt hij samen met Warner Bros. en het Amerikaanse televisienetwerk The CW. Het is echter Tod Graff die het verhaal zal schrijven.

Wij zijn alvast zeer benieuwd naar de reeks, en vragen ons vooral af wie de nieuwe Ryan Gosling wordt!

5/

Harry Potter and the Cursed Child

Na tal van spin-offs rond nevenfiguren en personages die niet eens in de oorspronkelijke reeks voorkomen (we noemen geen namen, Newt Scamander...), vertelt JK Rowling ein-de-lijk hoe het Harry zelf is vergaan nadat hij Voldemort en zijn donkere kliek versloeg bij de slag van Zweinstein.

Dat doet ze door middel van een toneelstuk (teleurstelling alom, waarom geen boek???), dat volgende zomer in Londen te zien zal zijn. Rowling dropte sinds de aankondiging verschillende hints op Twitter over haar nieuwe project. Dit weten we ondertussen over Harry Potter and the Cursed Child:

  • Dit is het eerste officiële vervolg op Harry Potter, geen flauwe afkooksels, maar de bikkelharde feiten over hoe nog met het Harry, Ron en Hermelien gaat.
  • Het verhaal begint 19 jaar nadat de laatste film eindigde. Harry, ondertussen vader van drie, werkt keihard bij het Ministerie van Magie en probeert zijn job en familieleven met elkaar te verenigen. Ondertussen duiken duisteren figuren uit zijn verleden op.
  • Ook zijn jongste zoon Albus, eerstejaars op Zweinstein, heeft het moeilijk met de erfenis die de naam “Potter” met zich meebrengt.
  • Omdat Rowling zoveel inspiratie had, schreef ze maar meteen twee toneelstukken uit. Bedoeling is die op één dag tijd te bezichtigen, of twee avonden op rij te bezoeken. Geen maandenlange wachttijd tussen deel één en twee dus.
  • Tickets daarvoor kan je vanaf vrijdag 30 oktober scoren via deze link.