Dit is de nieuwe H&M Conscious collectie

Gepubliceerd op 25 November 2015 door Isabelle Vander Heyde
Dit is de nieuwe H&M Conscious collectie

H&M conscious 2016

Duurzaam nieuws op woensdagochtend, zopas rolde de aankondiging van H&Ms nieuwste Concsious collectie onze mailbox binnen.

Dit jaar ging de Zweedse keten in haar zoektocht naar ethische mode aankloppen bij het Parijse Musée des Arts Décoratifs. Meer bepaald de historische modecollectie van het museum vormde de bron van inspiratie voor hyper moderne creaties met een groen label. Verwacht je aan eeuwenoude looks, naar het heden vertaald in kralen, kunstdiamanten uit gerecycleerd glas en Denimite (een stof op basis van oud denim).

Gezicht van de collectie is de Parijse it-girl en „dochter van” Julia Restoin Roitfeld: "Ik vind het een eer om de ambassadrice van zo'n uniek project te mogen zijn. Het idee om een collectie te ontwerpen die geïnspireerd is op de geschiedenis van kunst en mode vind ik briljant, vooral omdat het gemaakt is van innovatieve, duurzame materialen die de toekomst van mode zijn",

Oud en nieuw verenigd in een mooi project dus. Vraagje on de kantlijn: Waarom maakt H&M niet àl haar producten op deze duurzame manier? 

De Conscious collectie zal op 7 april 2016 worden gelanceerd, gelijktijdig met de opening van de Fashion Forward: Three Centuries Of Fashion expo in het Musée des Arts Décoratifs. Ontdek hier alvast een voorproefje:

PS: H&M is niet de enige die inspiratie doet in musea. Ontdek hier onze eigen ELLE.be schattenjacht doorheen het Modemuseum van Antwerpen!