‘Realistisch’ model verliest duizenden volgers op Instagram

Gepubliceerd op 23 November 2015 door Christin Ho
‘Realistisch’ model verliest duizenden volgers op Instagram
model
Foto: Instagram @stinasanders

Jezelf tonen op Instagram en daarvoor afgestraft worden met het verliezen van duizenden volgers. Het overkwam het Britse model en modeblogger Stina Sanders.

Stina Sanders werd benaderd door The Daily Mail om deel te namen aan een experiment rond het posten van weinig flatterende foto's. Het experiment volgt op de commotie die ontstond nadat model Essena O'Neill toegaf dat haar foto's onrealistisch waren.

Voor het experiment deelde Sanders selfies waarop te zien was dat ze haar gezichtshaar bleekte, een darmspoeling onderging en een foto van afgeschilderde nagellak op haar teennagels.

De 24-jarige vertelde aan The Independent dat ze de uitdaging was aangegaan omdat via sociale media vaak een onrealistisch beeld wordt getoond van de werkelijkheid: "Mijn leven is niet zo mooi als het lijkt. Niemand is perfect."

Sanders verloor 5.000 volgers op Instagram, iets wat ze niet had zien aankomen. Ze was de uitdaging aangegaan om het verspreiden van een onrealistisch schoonheidsideaal via Instagram tegen te gaan: "Ik zit in de modeindustrie en heb de mooiste vrouwen gezien met acne en cellulitis. Ik maak me zorgen om meisjes die dit onrealistische schoonheidsideaal willen nastreven, terwijl de idolen waar ze naar opkijken niet zo perfect zijn als ze lijken."