Jongetje met hanenkam is de ster uit nieuwe Barbiespot

Geüpdatet op 3 Oktober 2017 door Laure Vandendaele
Jongetje met hanenkam is de ster uit nieuwe Barbiespot

MoschinoBarbie

'Moschino Barbie is soooooo fierce!' Het zijn de waarheidsgetrouwe woorden van het allereerste jongetje dat ooit zijn opwachting maakte in een Barbie-commercial. 

Moschino ontwerpt collectie voor Barbie

Voor het eerst in het 57-jarig bestaan van Barbie duikt een jongetje (en dan nog een leukerd met een hanenkam) op in een reclamespot voor de bekende pop. De spot is een goede stap in de richting van genderneutrale speelgoedrekken en maakt deel uit van Mattels strategie om Barbie op een slimme manier aan een breder publiek te introduceren. Er is immers helemaal niets mis met een Barbie Boy in a Barbie World te willen zijn!

LEES OOK: Barbie in de modewereld

Het botert al een tijdje goed tussen Barbie en Moschino. Ontwerper Jeremy Scott promoveerde de iconische speelpop tot muze van zijn zomercollectie 2015 en bracht onlangs een limited edition 'Moschino Barbie' op de markt. Naast twee poppen bestaat de collectie ook uit een paar exclusieve T-shirts en accessoires die door fans langer dan 30 centimeter is.

DROOMJOB: styliste van Barbie

Wie Barbies geschiedenis een beetje volgt, weet dat bij elke nieuwe lancering een vrolijke, bijna hysterische commercial hoort. Een paar maanden geleden gooide Mattel het evenwel over een compleet andere boeg (bekijk de beste Barbie commercial hier!) met een spot waarin het voordeel van spelen met Barbie op een compleet andere manier werd belicht. Subtiliteit is niet meteen het grootste kenmerk van Jeremy Scott en het is dan ook geen verrassing dat de ontwerper voluit de kaart van kitch en overdrijving trok.  En toch slaagde de Moschino-ontwerper erin om met de 30 seconden durende spot een statement te maken door voor het eerst in Barbies 57-jarige geschiedenis een begeerde reclamerol aan een jongetje te geven. Het kereltje weet als geen ander dat Moschino Barbie's 'fabulosity totally included' is. Stay fierce, Moschino Barbie Boy!

LEES OOK: Flatgate: Barbie trapt te hoge hakken uit